SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tek Şey Umut Tüccarlığı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:39:13
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen mitinge katılan kayısı çiftçileri, kayısıları davul-zurna eşliğinde ateşe verip çiğnedi.

CHP tarafından Cumhuriyet Örnek Köy’de düzenlenen kayısı mitingine; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte partililer ve kayısı üreticileri katıldı. Bölgedeki çiftçiler de mitinge ilgi gösterdi.

Milletvekili Ağbaba, kayısı üreticisinin işçinin parasını ödeyemediğini söyleyerek, "Mazot parasını ödeyemiyor. İlaç ve gübre parasını ödeyemiyor. Peki ne olacak? Bunlar olurken Malatya’dan 5 milletvekili çıkaran AKP ne yaptı? Bunların yaptığı tek şey umut tüccarlığı. Birilerinin gözüne girmek için kayısı sorununu bir kere olsun Meclis'e getirmediler" dedi.

Milletvekili Seçer, "Biz haklının yanındayız, emekçinin yanındayız. Kayısı üreticisinin sorunlarına çare olmak için buradayız" diyerek hükümetin kayısı üreticisinin sorunlarını çözmediğini, sorunları çözecek partinin ise CHP olduğunu savundu.

Enver Kiraz ise, kayısının binlerce çiftçinin geçim kaynağı olduğunu belirterek, kayısının Malatya’da yaşayan herkesi bire bir ilgilendirdiğini vurguladı. Kiraz, kayısı için bir devlet politikası oluşturulmadığını ve taban fiyat belirlenemediğini de ifade etti.

Konuşmalardan sonra partililer, mitingin yapıldığı alana dökülen kayısıları davul-zurna eşliğinde ateşe verdi. Bazı CHP’liler de kayısıları ayaklarıyla ezdi.

CHP’liler, Malatya-Adıyaman karayolundan geçen araçları da durdurarak yolculara kayısı ikram etti. Bazı çiftçiler bu esnada karayolunu kapatmak istedi ancak partililerin devreye girmesiyle yol kısa süre içinde yeniden açıldı. Miting olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız