SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tek Tek İyiler, Sorun Takım Oyunu..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Perşembe Gecesi Lig TV'de yayınlanan "Santraya Doğru" programına telefonla katılarak, Malatyaspor futbol takımı hakkındaki izlenimlerini ve düşüncelerini anlattı.

Kayıhan, şunları söyledi:

“Ben dışarıdan Malatyaspor’un bu halde olduğunu sizlerle tartışıyor, konuşuyorduk, inanamıyordum. Çünkü hakikaten çok kaliteli bir kadro. Tek tek ele aldığınız takdirde her takımın teknik direktörünün ‘bu oyuncu bende olsa’ diye konuştuğu bir takım. Fakat puanına bakıyoruz 20. İkinci devre galibiyeti hiç yok. 20 puanla ligin son sırasında. Bu düşündürücü. Herkes fert fert çok iyi oyuncu olabilir, fakat takım oyununa yansıtamadığınız zaman böyle olaylarla karşılaşabiliyorsunuz.

Başka bir şey daha inceledim burada. Tabi futbolda böyle bir istatistik yok. Ligler 82 dakika olsa, şu anda 33 puanla lig 10’uncusu ya da 11’incisi olurdu. Bundan önceki maçlarda yaşanan şansızlıklardan da bahsediyorum. O bakımdan bir ölü toprağı var Malatyaspor’un üzerinde. Futbolcular da bunun bilincinde. Ama her hafta aynı şeyi söylüyoruz diyorlar, bu hafta şeytanın bacağını kıracağız, ama kıramıyoruz diyorlar.

Ben de sayın Ziya Doğan’dan sonra geldikten sonra bu değişimi yapmak için gelen bir hocayım. Yoksa takımın fizik kalitesi çok mükemmel. Futbolcuların hepsi tek tek çok iyi. Fakat netice olmadığı için üzerlerinde yoğun bir baskı var. O baskı neticesinde şu anda 20 puandalar. Ben de dedim ki; gelin hep beraber, son 10 maç var, 30 puan bekliyor bizi. Alabileceğimiz puanları alalım. Siz nasıl kendisize yakıştıramıyorsanız ligdeki konumunuzu, ben de size güvenerek, inanarak geldim. Çünkü hiçbir teknik direktör düşme potasındaki takımı 20 puanla alıp da kendini riske etmez. Ama ben gelmemin tek sebebi, sizin bireysel olarak yeteneklerinize inandığım, iyi futbolcu olduğunuz için, çünkü çok izledim, yorumunuzu yaptım Lig TV’den. Onun için yanınıza geldim. Bu yarışta ben de sizlerle varım, dedim.

Şu anda uğraş içindeyiz. Futbolcuları yeni yeni tanıyorum. Tabi ki saha içi çok farklı, saha dışı çok farklı. Ama benim edindiğim izlenim, futbolcuların hepsi bu maça endekslenmiş noktada. Ama aşırı istek ve arzu, bazen insanları istediklerini yapamama konumuna getiriyor. Ben onları o konumdan uzaklaştırmaya çalışıyorum. Yani bu maç bizim için ölüm kalım maçı değil. Hiçbir zaman futbol maçlarının sonunda ölüm kalım olmaz. Neticeler arka arkaya gelir. Bu maçı da mutlaka kazanmak için çıkacağız. Ama ondan sonra da 9 maçı var Malatyaspor’un.

Bu düzeye gelerek, ben takımımı hem psikolojik yönden, hem taktik yönden, hem de kazanma yönünden bireysel olarak konuşuyorum. Yabancı oyuncularımız var biliyorsunuz. 4 Çek, 1 Macar, 1 İsveçli. Onlar beni, ben onları tanımaya çalışıyoruz. Onlarla birebir konuşuyorum. Eski öğrencilerim var, 6 tane. Onlar beni tanıyorlar, arkadaşlarına anlatıyorlar. Şu 4-5 günde birbirimizi tanıyıp, nasıl bir yardımımız olabilir, taktik yönünden pek fazla değişikliğe gidemiyoruz. Çünkü bu teknik taktik yönden yapacağımız değişim takıma negatif yansıyabilir. Ama bireysel tekniklerimizi kullanıp, bütün teknik heyetimizle, hep beraber takımımızı iyi yerlere getireceğimize inanıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız