SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tek Teklif Gelince VOF İhalesine İptal

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay’a uygun koşullarda devredilmesi için bir süre önce protokol yapılan Vagon Onarım Fabrikası (VOF) arsalarının, bu devrin gerçekleştirilmesine yönelik olarak Özelleştirme İdaresi tarafından düzenlenen ihalesine tek katılımcı Kızılay olunca ihalenin ilgili yasa gereği iptal edildi. Konuyu yakından takip eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni ihale sürecinin ilgili kurumca yeniden başlatıldığını söyledi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ihale ilanına göre, Vagon Onarım Fabrikası amacıyla inşa edilen ve daha sonra  mülkiyeti Sümer Holding A.Ş.’ye devredilen Yeşilyurt İlçesi Kuyulu köyü sınırları içindeki yaklaşık 500 dönümlük 5 parsel bir bütün halinde satılacaktı. Yürürlükteki imar planında sanayi ve depolama alanı olarak görülen parseller için son teklif verme süresi 30 Nisan mesai saati bitimi olarak belirlenmişti.

Türk Kızılayı’nın prefabrik afet konutları üretmek üzere talip olduğu bildirilen Vagon Onarım Fabrikası’nın satışa çıkarılmasının ardından ve teklif alınmaya başlamasının ardından, fabrika binası ve arazileri için teklif verdiği bildirildi.

Konuyu yakından takip eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ihaleye tek talipli çıkması nedeniyle, yasa gereği Özelleştirme İdaresi'nin ihaleyi iptal kararı aldığını, birden fazla katılımcının katılabilmesi için  yeni bir ihale sürecinin başlatıldığını söyledi.

VOF'un 500 dönüm arazisinin üzerindeki binalarla birlikte satış ihalesinin şartnamesinde, fabrika ve arazisine talip olan Türk Kızılayı’nın da ihaleye katılmasına olanak tanıyan maddeler yeralmıştı. İptal edilen ihalenin şartnamesinde, ‘dernek’ statüsünde olan Türk Kızılayı’nın da ihaleye girebilmesine olanak tanıyan şu maddelerin yer alması dikkat çekmişti:

“1-İhale, kapalı zarf içerisinde yatırım, üretim ve istihdam taahhütlerini de kapsayacak şekilde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle, 4046 sayılı Kanun’un 18/C-c maddesinde belirtilen “Belirli İstekliler Arasında İhale” usulü ile gerçekleştirilecektir.

2 – İhaleye, Dernek ve Vakıflar (kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine / ticari şirket sahibi olabileceklerine dair hüküm bulunması kaydıyla), gerçek ve tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları (OGG) katılabilir. Yatırım fonları ise OGG’de üye olarak yer alabilirler…”

Aynı koşulların, yeni ihale sürecinde de geçerli kılınacağı öğrenildi.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Alişan (5 yıl önce)
    Hani Kızılay almıştı.Yalanmis
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Yalan Oldu Yalan Oldu Kör Kuyada Yanar Oldu. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)
    Malatyada 2 yerdeki konuyu anlamakta güçlük çekiyorum.Birincisi hiç kullanılmadan atıl olarak kalan vagon fabrikasının bir türlü el değiştirilememesi, ikincisi ; Çarşıdaki postaneni az ilerisindeki 90lı yıllarda yapılmış ve hiç oturulmamış iş merkezinin durumu.Nasıl çözülmez veya çözülemez bunca yıldır
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    Böyle bir tesisin yapılması için Belediye. TSO ihale sürecine girip 2 nci teklifi vermek akıllarına gelmedimi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (5 yıl önce)
    Tek kelimeyle basiretsizlik. Rakip bekleneceğine, neden bir firmaya ricada bulunup bu maddeye istinaden göstermelik ihaleye girmesi için ricada bulunulmaz? İhale öncesi sorsan tüm bürokratlar, hukukçular en ufak bir sorun yoktur derler. Yazık Malatya’ya... Hep kaybediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Olurda peskes cekilirse Rabbim bildigi gibi yapsin vesile olanlari.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (5 yıl önce)
    Daha öncede yazdım yeni kurulacak Turgut özal üniversitesine tahsis edilsin doğuda inönü batıda özal olsun şehrimize gelişmesine katkı sağlar organize sanayide yakın olduğu içinde sanayi üniversite işbirliği gelişir.
    0
    0
    Yanıtla