SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tek Teklif, O da Yüksek!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ve içme suyu şebekelerini düktil borulara dönüştürülmesi ihalesine tek firma katıldı. Firmanın teklifi, yaklaşık maliyetin yüzde 30’undan fazla oldu.

Belediye hizmet binası Beydağı toplantı salonunda düzenlenen ve ihale komisyonu başkanı Ahmet Ceyhan ile MASKİ müdürü Ömür Karaağaç ile müdür yardımcısı Oktay Özelçi ile ilgililerin katıldığı ihaleye sadece Samsun Makine Sanayi adlı firma katıldı. Firmanın zarfında 1.717.000 lira teklifi çıktı. Yaklaşık maliyeti 1.303.000 lira olan içme suyu şebekelerine düktil boru döşenmesi ihale sonucu dosya incelendikten sonra ilgili firmaya yazılı olarak bildirileceği belirtildi.

DÜKTİL BORU NEDİR?
Santrifüj tekniği ile üretilmiş dökme demir borulardır. Bu döküm tekniğiyle üretilen borular normal dökme demir borulara göre, daha esnek olup yüksek mukavemet değerlerine sahiptir.

Mukavemet değerleri yüksek olması nedeniyle, basınçlı hatlar için uygun bir boru malzemesi olarak tercih ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız