SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tek Tesadüf Oraya Gitmem"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:45
A- A+ PAYLAŞ

Emekli Orgeneral Tolon, "Zirve Yayınevi" davasında hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin, "Tek tesadüf cinayetlerin işlendiği gün Malatya'ya gitmem" dedi.

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin dava kapsamında hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin ''Bu davadaki tek tesadüf, İnönü Üniversitesi'nin daveti üzerine konferans vermek için menfur cinayetlerin işlendiği gün eşimle birlikte Malatya'ya gitmemdir'' ifadesini kullandı. 

Tolon, yaptığı yazılı açılamada, şunları kaydetti:  ''Mahkeme, menfur cinayetin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dosya kapsamında tutuklanmamı gerektirebilecek somut hiçbir delil bulunmamasına rağmen tutuklanmama karar vermek suretiyle gerçekte beni değil, TSK'yı yargıladığını kabul etmiştir. 

Gerçekleri araştırmakla yükümlü mahkeme, maalesef ülkemizin bilhassa son dönemde geçirdiği kritik süreçte bağımsız ve tarafsız hareket edemediği için müfterinin yalan söylediğini, kamuoyu önünde bir kez daha ispatlamak için tarafımıza haklarımızı kullandırmak yerine maalesef gerçekleri örtbas etmeyi tercih etmiştir. Toplumsal barış elbette ki şahsımın ve tüm TSK mensuplarının ortak temennisidir.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız