SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Tek Tipçi Anlayışın Fuarı.. Farklı Düşünce Yok!"

0
Güncellendi - 2018-05-02 03:07:32
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarının ‘tektipçi’ anlayışın son örneği olduğunu belirterek “Fuarda farklı düşünceden yayın da yok, yazar da yok. Ramazan ayında dini kitap fuarı düzenlemelerine gerek kalmadı” dedi.

TEK TİPÇİ ANLAYIŞIN KİTAP FUARI

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kitap fuarlarının amacının özelikle çocuklar ve gençlerin ufkunu açmak, yayınevleri ve yazarlarla okuyucuları buluşmak, nihayetinde okuma yazma oranı düşük olan ülkemizde insanları okumaya yönlendirmek içindir ve desteklenmelidir. Ancak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı, son yıllarda amacının dışında bir yol almakta, tektipçi anlayışın tüm unsurlarını içinde barındırmaktadır” dedi.

‘Ah Kudüs’ ana temalı kitap fuarında ‘Ümmet nasıl ayağa kalkar?’ , ‘Abdulhamit’in kurtlarla dansı’ ‘Ümmet ve sünnet’, ‘İslam’da aile hayatı ve eşlerin görevi’ ve benzeri konuların ele alındığı konferanslar ve söyleşilerin düzenlenmesi , ‘Atatürk zamanında, vatandaşa eroin satılıyordu hem de reklam yapılarak.. ‘Bira anne sütü kadar değerli’ idi. Millet askeri de tiryaki yapıldı. Cumhuriyet meyhanesini hatırlayın” diyen Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’a konferans verdirilmesi , Ensar Vakfı, Meşale, TÜGVA, İlim Yayma Erkek Yurdu gibi STK’larla işbirliğinde söyleşiler gerçekleştirilmesi kitap fuarının Malatyalılara kitap sevdirmekten çok siyasi mesajlar amacıyla açıldığının kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Başvuru yapmalarına rağmen bazı yazarların aykırı bulunup fuara çağrılmadığı gerçeğinden hareketle fuarın AKP’nin şov alanına dönüştürülmesinin kabul edilemeyeceğini kaydeden Ağbaba, “Kitap fuarının amacı dışında kullanılması ilerleyen süreçte değerinin iyice yitirmesine sebep olacaktır. Malatya Büyükşehir Belediyesi 15 gün sonra Ramazan Ayında bir de dini yayınlar fuarı açmasın. Zaten insanlar tüm dini kitaplarını bu fuarda aldılar” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Ş@mpiyoN (5 yıl önce)
    ülkenin sonu geliyor benden söylemesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mk (5 yıl önce)
    Veli Ağbaba fuarı gezmemiş anlaşılan bilmeden görmeden böyle bir konuşma olmamalı,
    0
    0
    Yanıtla
  • kayisici bulent (5 yıl önce)
    ismi fuar sadece diger adi akp oy toplama semineri
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    UMARIM ÇOK OKURUZ VE SORGULAMA YETENEĞİMİZ GELİŞİR. BU ÜLKEYE SANAT,BARIŞ,BİLİM,DOĞAYA VE HAYVAN'A SAYGI GİBİ KAVRAMLAR GELİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Çiftçi44 sende her yerden çıkıyorsun. Senin düşüncelerinde YOK HÜKMÜNDEDİR!!!! ÇÜNKÜ SENİN ZİHNİYETİNDEN 100 SENEMİZ HEBA OLDU. DÖN BİR BAK GEÇMİŞİNE... Sayısız zulüm nice haksızlıklar var. Şimdi edebiyat yapmanın anlamı yok. Hrsaba alınmıyorsunuz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bedrettin Hikmet (5 yıl önce)
    Fuarı gezdim. Fuarda YKY, İş bankası, Can, Doğan Kitap vs. bir çok takip ettiğim yayınevinin standlarını ziyaret ettim. Her görüşten yayınevinin olduğunu söyleyebilirim. Veli Ağbaba'nın eleştirilerine gelince evet göz önünde tutulanlar İslami yayınevleri ve bu yönde verilen bazı mesajlar. Ancak bu durum beni rahatsız etmiyor. Malatya'da yaşayan insanların ortalama görüşleri belli ve bu görüşlerin yansıması da tabi ki fuara yansımaktadır. Eğer yukarıda saydığım büyük yayınevleri olmasaydı, sadece İslami yayınevleri olsaydı eleştirileri haklı bulurdum. Bu fuarı tertip edenlere çok teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maho (5 yıl önce)
    Millet ekmek bulamıyor kitap mı alacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri Terece (5 yıl önce)
    Malatyada Akılları ipotek edilmiş bir halk yaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • senin haddine değil halkın aklı ile ilgili yorum yapmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • viral (5 yıl önce)
    öyle anlatılıyorki farkli düşünceye sahip yayınevleri fuar için müracat etmişde belediye almamış gibi algı yapılıyor. fakat ortalama standların kira bedeli 5000 lira diger personel ücrreti,yemek gideri,kalacak yerin yarısı(yarısını belediye karşılıyormuş)toplam ortalama 13000-15000 lira bi masraf olan yayın evi bunun üstünde bir satış yapacakki kar etsin. böyle bir ortamda satışı az olan yayınevleri neden gelsin ki
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (5 yıl önce)viral isimli kullanıcı yorumuna
    Ee.. öyle oluyor zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sema (5 yıl önce)
    İlk gün gittim bomboş geldi Okur yok ne yazık ki Ayrıca pahalı geldi. Yani adı fuar
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (5 yıl önce)
    gezmeye gidiyorum zaten. kitap fuarında ucuz olmalı ki herkes alsın okusun. ne hikmetse fiyatlarda indirim yok. internetten daha ucuza alıyorum kitapları fuarın bi anlamı yok benim için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Bir zamanlar bazı gazete ve yazarlara öcü gibi bakılıyor devlet kurumlarına sokulmuyor basin toplantılarına o basın kuruluşları cagrilmiyordu biz ise itiraz ediyor tenkit ediyor hak ve hukuktan bahsediyorduk bugun devran değişti dün bize yapılanların aynısını fazlası ile biz yapıyoruz değişen bir şey yok birbirimize saygı göstererek çoğulcu yaşamayı ogrenemedik herkes benim düşüncem doğru diğer düşünceleri yok edeyim diyor hiç bir düşünce özeleştiri yapmıyor benim adamlarim yaparsa doğru diyor kardeşim güneş gibi olun yağmur olun güneş ve yağmur insan ayırt ediyormu İslam'ın ozude hoşgörü kardeşlik ve sevgi ve saygıdır diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başar Pekin (5 yıl önce)
    Turkiyedeki en kötü kitap fuarlarından birisi Malatya’da düzenleniyor. Keşke biraz Bursa’yı ya da Kocaeli’yi örnek alsalar fuar nasıl yapılırmış görürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Kitap fuarı her görüşe açık olmalıdır.Maalesef Malatya kitap fuarlarını, organize eden kurul kendi siyasi düşüncesi doğrultusunda yazar ve yayınevlerini çağırıyor. Sayın Ağbaba haklı.Temennimiz bu hatadan dönülür ve tarafsız gözle bundan sonraki kitap fuarlarıın organize ederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • CeM Ağaoğlu (5 yıl önce)M.Sinan Öztan isimli kullanıcı yorumuna
    Biraz haksızlık etmiyor musunuz M.Sinan bey? Bende gezdim kitap fuarını her görüşten oldukça kitap var aynı stantta çok muhafazakar bir yazarın kitabını görüp aldığım gibi farklı görüşün uç noktasında olan Ahmet Ümit’in de kitabını görüp aldım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi görüşün uç noktasındayım acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi farklı görüşten yayınevi vardı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (5 yıl önce)
    Niye batıyor bu kadar islamla ne gibi bir derdiniz var vekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn. Dertlidayi, sorun İslami yayınların çokluğu değil. Sorun farklı düşünen yazarların ve kitaplarının olmaması. Neden ben sevdiğim bir yazarın kitabını kendi elinden alamıyorum, onunla sohbet edemiyorum.Pazar günü ziyaret ettim, yayınevlerine, kitaplara ve programlara baktım. Bana hitap eden hiçbir şey bulamadım. Ya anlamak istemiyorsunuz, ya da bilinçli olarak saptırıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (5 yıl önce)SinanA isimli kullanıcı yorumuna
    Saptirmıyorum bu gün gezdim kitap pazarını yaşadıklarim canimı sıktı.her düşünceden kitap vardı.sıkıntı görmedim dediğiniz yazarlar geçenseneye kadar vardı.fuarin çok eksikleri var ama bir vekil böyle konuşmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Bizim için bu kitap fuarı YOK HÜKMÜNDEDİR. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin için yok hükmünde olsa ne olur Sizde de hep ideolojik yaklaşım var. Boş boş konuşma...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizler için bu ülkede aydın sandığınız kişiler iktidarı ele geçirmedikçe her şey yok hükmündedir. Nerede o eski cahil insanlar, bir ilanla yolları dolduran binler nerede?, tabii şimdi internet var, özgür basın var, tv.ler var, artık eski cahiller uyandı, şimdi dağdaki çobanımız kaymakama ders verir halde, Hakkarideki kızımız Çanakkaleye İstanbula gezmeye gider oldu. Artık 60 sene değil 160 sene de geçse iktidar yolu sizin gibiler için sona erdi. En iyisi güzelim Türkiye'de huzur ve barış içinde yaşamaya çalışın. Ya bu Deveyi Güdeceksiniz...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla