SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekel Artık Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ekonomisinin simgelerinden olmasının yanı sıra, sosyal yaşamın da lokomotiflerinden olan Tekel Sigara Fabrikası tarih oldu. Üretim yaparak ülke ve ilimiz ekonomisine önemli katkılar sunan fabrika alanına tüketime yönelik ürünlerin satılacağı çarşı yapılması düşünülüyor.

70 yıla yakın bir süre Malatyalıya istihdam yaratarak iş ve aş sağlayan, ürettiği tekel ürünleri ile gerek Malatya, gerekse de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan fabrika binası satın alanlar tarafından tamamen yıktırıldı.

Özelleştirme İdaresi tarafından İngiliz-Amerikan (BAT) şirketine satılan fabrika, makineleri söküldükten sonra aralarında Mehmet Duman adlı Malatyalının da bulunduğu bir gruba yaklaşık 20 milyon liralık bir fiyat karşılığı satıldı.

Tekel fabrikasını alan gurup, yaklaşık 43 dönüm arazi üzerinde bulunan ve fabrika ve idari binalarla birlikte diğer üst yapıları yıktırarak enkaz kaldırma çalışmalarına başladı.

Faaliyete geçtiği 1939'dan sonra Malatya'da tarıma dayalı sanayinin lokomotiflerinden olan ve Malatyalıya iş ve ekmek kapısı olmasının yanı sıra yaptığı üretimlerle ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sunan Malatya Tekel Sigara Fabrikası alanı nasıl değerlendirileceği konusunda henüz netleşmiş bir proje olmadığı belirtildi.

Malatya Belediyesine yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fabrika alanına Alış veriş merkezi (AVM)yapılmayacağı netlik kazanırken, alanda düşük yoğunluklu nostaljik çarşı yapılması görüşü ağırlık kazanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız