SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekel Bir Kez Daha Satıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tekel Sigara Fabrikası, ikinci kez satıldı. Fabrika ve arazisini 2 yıl önce özelleştirme kapsamında satın alan İngiliz- Amerikan Şirketi BAT’ın, Malatya’daki fabrika ve arazisini, aralarında Malatyalıların da bulunduğu bir gruba yaklaşık 20 milyon dolarlık bir fiyat karşılığı sattığı öğrenildi.

Tekel’in özelleştirme kapsamına alınan Malatya, Samsun, Tokat, Adana, İstanbul Maltepe ve Bitlis Sigara Fabrikaları, makine, teçhizat, bina ve arsalarıyla birlikte bir blok olarak, 2008 yılında 1 milyar 720 milyon dolar karşılığında İngiliz- ABD ortaklığı olan BAT şirketine satılmıştı. BAT firması, üretim faaliyetlerini devam ettireceği fabrikalar arasına Malatya’yı almamış ve fabrika yaklaşık 2 yıldır devre dışı bırakılmıştı. Fabrikanın makine ve teçhizatının da daha önce satıldığı öğrenildi.

Malatya için herhangi bir projesi bulunmayan BAT şirketinin elden çıkarmayı düşündüğü 43 dönüm arsaya sahip Tekel Malatya Fabrikası’nın, aralarında İstanbul’da tekstil ve emlak alanında faaliyet gösteren Malatyalı işadamı Mehmet Duman’ın da bulunduğu bir ortaklık grubuna satıldığı bildirildi. İşadamı Mehmet Duman da, fabrikayı satın aldıklarını doğruladı. Duman, satın aldıkları fiyat konusunda herhangi bir bilgi vermezken, satış işleminin 20 milyon dolar civarında bir maliyetinin bulunduğu öğrenildi.

İşadamı Duman, aldıkları alanla ilgili şimdilik bir projelerinin bulunmadığını, önümüzdeki günlerde bu konuda bir karar vereceklerini kaydetti.

Fabrikanın yan tarafındaki, önceki satışa da konu olmayan lojmanların bulunduğu bölümün, bu satışa dahil olmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız