SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekel İşçisine Destek Grevi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Türk-İş, Kamu-Sen ve KESK'in aldığı karar doğrultusunda TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla "Çalışmama Hakkını Kullanma" eylemi yapıldı.

Malatya Tren Gar'ı önünde toplanan sendika temsilcileri ve üyeler, TEKEL işçilerinin yanlarında olduklarını belirten pankartlar açtılar. Yoğun katılım ve kar yağışı altında gerçekleştirilen eylemde soğuk nedeniyle halaylar çekildi.

Eylem esnasında en büyük ilgiyi ise 4 yaşında olan ve elindeki bayraklarla eyleme destek veren Ceren Sarıçiçek çekti. Eylemin yapıldığı Tren Garına annesiyle birlikte gelen küçük Ceren, sloganlara eşlik ederek, çalan şarkılara tempo tuttu. Ceren, basın mensuplarının da yoğun
ilgisi altında konuşmacıları büyük bir dikkatle dinlendi.

Eylemde bir konuşma yapan KESK Malatya Dönem Sözcüsü Hasan Kaldık, "Bugün Ankara'da sürmekte olan Tekel işçileri direnişi bu noktada Türkiye'nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazanmıştır. Tekel işçileri yıllardır süren bu karanlığa karşı bir meşale yaktılar. Bu meşalenin sönmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Daha sonra Kamu-Sen Malatya Temsilcisi Akın Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, "Bugün burada Ankara'da direnen bir avuç insan için değil, bugün Türkiye'de kamu çalışanlarının tamamı için buradayız, Türk insanı için buradayız, onurumuz için buradayız, şerefimiz için buradayız, insanca yaşamak için buradayız" diye konuştu.

Türk-İş Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş ise, "Tekel işçileri 15 Aralık 2009 tarihinden bu yana Ankara'da ölümüne bir hak mücadelesi vermektedir. 50 gündür kar, yağmur, soğuk demeden evlerinden barklarından ayrı çoluk çocuklarının özlemiyle, yine çoluk çocuklarının emekleri peşinde eylemlerini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedirler. Bu direniş Tekel işçilerinin direnişi olmakla kalmamış, alın teri ile ekmeklerini kazanan tüm emekçilerin direnişi haline gelmiştir" ifadesine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından sendika temsilcileri ve üyeler soğuk hava ve kar yağışı altında halaylar çekti.
Eylem olaysız sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız