SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekel Sigara Fabrikası Satışta!..

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TEKEL'in sigara işletmelerinin satışı için ilana çıktı.

Gazetelerde yer alan ilan duyurusuna göre, varlık satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek ihalede, son teklif verme tarihi 25 Ocak 2008 olacak.

İhalede geçici teminat tutarı 30 milyon dolar olarak belirlenirken, özelleştirme kapsamında, İstanbul, Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat sigara fabrikaları satılacak.

İhale kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle 'Pazarlık Usulü' ile gerçekleştirilecek.

İhaleye katılabilmek için öncelikle Gizlilik Sözleşmesi imzalanması ve ihale konusu varlıklar hakkında hazırlanan Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi'nin alınması gerekiyor. Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi bedeli 15 bin dolar olarak belirlendi.

TEKEL'in sigara bölümünün özelleştirme çalışmaları 2003 yılında başlatıldı. Aynı yıl gerçekleştirilen ihalede, en yüksek teklifi 1 milyar 150 milyon dolar ile JTI verirken, Özelleştirme Yüksek Kurulu, teklifin beklentileri karşılamadığı gerekçesi ile ihaleyi iptal etmişti.

Daha sonra, TEKEL'in yeniden yapılandırma çalışmalarına başlanmış ve bazı müesseseler ile pazarlama ve dağıtım müdürlüklerinin bir bölümü kapatılırken, tütün stokları da azaltılmıştı. Bu çalışmaların ardından, son yıllarda sürekli zarar eden TEKEL kara geçti. TEKEL'in ikinci kez özelleştirme ihalesi çalışmalarında marka satışı da gündeme geldi. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda TEKEL'in sigara işletmelerinin yeniden bir bütün halinde satışına karar verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız