SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekel Yıkılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Faaliyete geçtiği 1939'dan sonra Malatya'da tarıma dayalı sanayinin lokomotiflerinden olan Tekel Sigara Fabrikası'nı, satıldığı İngiliz- Amerikan ortak şirketinden satın alanlar, üretim faaliyeti yıllar önce durdurulan, makineleri de sökülen fabrika binasını yıkmaya başladılar.

İKİ KEZ SATILMIŞTI..
Fabrika ve arazisini 3 yıl önce özelleştirme kapsamında satın alan İngiliz- Amerikan Şirketi BAT’ın, Malatya’daki fabrika ve arazisini, aralarında Mehmet Duman adlı Malatyalı'nın da bulunduğu bir gruba yaklaşık 20 milyon dolarlık bir fiyat karşılığı satmıştı.

Tekel’in özelleştirme kapsamına alınan Malatya, Samsun, Tokat, Adana, İstanbul Maltepe ve Bitlis Sigara Fabrikaları, makine, teçhizat, bina ve arsalarıyla birlikte bir blok olarak, 2008 yılında 1 milyar 720 milyon dolar karşılığında İngiliz- ABD ortaklığı olan BAT şirketine satılmıştı. BAT firması, üretim faaliyetlerini devam ettireceği fabrikalar arasına Malatya’yı almamış ve fabrika 2008'den itibaren devre dışı bırakılmıştı.

70 yıla yakın bir süre Malatya'ya iş ve ekmek sağlayan fabrikayı faaliyetine son verildikten sonra satın alan grubun, binayı yıkma çalışmalarına başladığı belirtilirken, burada ne yapılacağı konusunda bir bilgi edinilemedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız