SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekel'de Süre Doluyor, Başbakan Uyardı!

A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin verdiği süre doluyor. Eylemdeki Tekel işçilerinin 2 Mart akşamına kadar süresi var. Başbakan bir kere daha uyardı "suistimale izin vermeyiz" dedi. Gözler ise Danıştay'da. Danıştay'ın Tekel işçisinin başvurusunu bugün karara bağlaması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam itibarıyla Tekel işçilerinden 4/C'ye başvuranların sayısının 3 bin 200'e ulaştığını belirterek, "Salı akşamı tabloyu görüp ondan sonra yasalara ters, hukuka ters herhangi bir duruma ülkemizde artık daha fazla tahammül edemeyiz. Çünkü bu istismar edeliyor. bu suiistimal ediliyor. bunun istismarına, suiistimaline fırsat veremeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde Yeni Başbakanlık'ta yapılan "19. AB Reform İzleme Grubu Toplantısı"na ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekel işçilerinin 4-C'ye geçmesi konusunda sürenin dolmasının ardından bir sonuç elde edilmemesi halinde "hükümetin nasıl bir adım atacağının" sorulması üzerine Erdoğan, "Şimdi bizim atacağımız adım, yasalara ve hukuka uygun olan adım olacaktır. Bunun dışında bir adım asla olmaz. Şu ana kadar biz, daha önce de söylediğim gibi sabrettik ve elimizden gelen her şeyi yaptık... Dün akşam itibarıyla 4/C'ye başvuranların sayısı 3 bin 200'e ulaştı. Salı akşamı tabloyu görüp ondan sonra yasalara ters, hukuka ters herhangi bir duruma ülkemizde artık daha fazla tahammül edemeyiz. Çünkü bu istismar edeliyor. Bu suistimal ediliyor. Bunun istismarına, suistimaline fırsat veremeyiz" cevabını verdi.

İki gün kala, bir kere daha uyardı. Hükümetin verdiği süre bitiyor. 2 Mart son gün.

İşçiler ise müdahale ihtimaline hazırlıklı. Tek-Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, "Böyle bir müdahale yapılması durumunda biz çadırlarımızı yeniden kuracağımızı da söyledik. Bu sefer daha düzgün daha anlamlı çadırlar kurarız. Biz burada hukukumuzu korumak için buradayız" dedi.

İşçiler de aynı görüşte, başka çadırda ya da başka bir sokakta eylemlerine devam edeceklerini söylüyorlar.

Ve onlar beklemeye devam ederken gözleri Danıştay'da.

4/C statüsüne geçme süresiyle ilgili kararnamenin iptali için Danıştay'a başvurmuşlardı. Danıştay'ın haftanın ilk iş gününde öncelikli olarak bu başvuruyu sonuçlandırması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız