SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekel'in Yerine 'Açık AVM'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:06
Tekel'in Yerine 'Açık AVM'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nın yerini satın alan grup, buraya yaptıracağı Alışveriş Merkezi (AVM) için inşaat çalışmalarına başladı. Büyük ortağı Malatyalı Mehmet Duman olan bir grup tarafından buraya "açık" AVM yaptırılacağı belirtilirken, projenin detayları hakkında bilgi verilmedi.

2008'DE SATILMIŞTI..

1939 yılında faaliyete geçen Malatya Tekel Sigara Fabrikası, özelleştirme kapsamında, 2008 yılında Tekel'e ait birçok fabrikayla birlikte toplam 1 milyar 720 milyon dolar karşılığında British American Tobacco'ya satılmıştı. 

Blok satış yoluyla Malatya Fabrikası'nı satın alan şirket, 2011 yılında 20 milyon dolara burayı Kays Yapı Endüstri ve Ticaret A.Ş.'ye satmıştı. Bu şirketin alt şirketlerinden olan Doğa Şehircilik firmasının bu alanda; tekstilden beyaz eşyaya, bankadan eczaneye kadar her ihtiyacın bir arada bulunacağı cadde mağazaları şeklinde değişik bir konsept yapacakları belirtilmişti.

İNŞAAT BAŞLADI..

Hazırlanan, ancak şirket tarafından kamuoyuna bilgi verilmeyen proje doğrultusunda 43 dönümlük fabrika alanında AVM inşaatına başlandı. 4.5 dönümlük bölümü, otopark yapılmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ücretsiz devredilen fabrika alanında, belediyenin otopark yapımıyla ilgili herhangi bir çalışması ise bulunmuyor.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız