SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teklif İnternet Yasası İle İlgili"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:19
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ve arkadaşları tarafından verilen "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM'nin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek, AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Bu arada, Fındıklı'nın imzası bulunan teklifin sadece internet yasasında değişiklik öngördüğü belirtildi.

DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ..

Fındıklı ve arkadaşlarının verdiği yasa değişiklikleri teklifi ile ilgili haber Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp imzasıyla yayınlandı. Haberde, "Ak Parti, seçim sonrasını bekleyemedi, Hükümetin acil çıkması gerektiğini düşündüğü düzenlemeleri İnternet Yasası’nda Değişiklik teklifiyle birlikte ‘aciller’ listesine aldı. Emekli korucu maaşlarından 2-B arazilere; kampüs hastanelerden jeotermal su kaynaklarının kullanımına çeşitli kanunlarda değişiklik önerisi teklife girdi. Teklifin en tartışmalı maddelerinden birini Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kurulu oluşturuyor. Doğal su kaynağının olduğu bir bölgede yapılacak havaalanı, köprü, kanal gibi herhangi bir yatırımda; su kaynağı mı yoksa olası yatırım mı kamunun yararına kararını kurul verecek.

BAKANA İHALE ŞARTLARINI DEĞİŞTİRME YETKİSİ

Ak Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile bazı milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Teklifte en dikkat çeken düzenlemelerden bir tanesi sağlık bakanlığı ihalelerinde bakana verilen geniş yetki oldu.

Teklifin, 13.maddesi, 6428 Sayılı Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile  Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınmasına ilişkin kanunda değişiklik öngörüyor. Buna göre Sağlık Bakanı’na ‘mücbir sebepler ve olağanüstü hallerin’ yanı sıra sözleşme ve eklerindeki hükümlerin ihtilaf içermesi halinde sözleşme ve eklerinde değişiklik olanağı sağlanıyor.

Bu hüküm, 14 ilde yapılması planlanan ve bazılarının ihaleleri tamamlanan ‘dev kampüs hastanelerin’ ihale şartlarında değişiklik yapılmak istendiği şeklinde yorumlanıyor. İhale şartlarının sonradan, ihaleyi kazanan firmalar lehine değiştirilerek, hem kamu yararının göz ardı edileceği hem de ihaleye katılan diğer firmalara ‘haksızlık’ yapılacağı iddia ediliyor.

TAZMİNAT ÖDEYENE, İHALE YASAĞI KALKACAK

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklik ise özellikle bankalar, GSM ve medya şirketleri ile telekomünikasyon şirketlerini yakından ilgilendiriyor. Mevcut yasaya göre bir şirketin, il ve ilçelerinde çalışan personelin, mümessilin, temsilcinin şahsi kusurlarından dolayı verilen ‘ihaleye katılma yasağı’ tüzel kişiliği de yani şirketi de ilgilendiriyor. İşte yeni değişiklik, birçok il ve ilçede şubesi, temsilciliği, baz istasyonu, radyo ve televizyon vericisi bulunan bankalar, GSM ve medya şirketleri başta olmak üzere, şirket çalışanlarının şahsi kusurlarından dolayı ‘ihalelere bir yıla kadar katılmama’ cezası yeniden düzenliyor. Buna göre bir ay içinde, ihale bedelinin üç katı tutarında tazminatı peşin ödeyenler hakkında ihaleden yasaklama kararı verilemeyecek..." bilgileri de yeraldı.

Haberin tamamını, hurriyet.com.tr'ye aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25851795.asp

"SADECE İNTERNET YASASI.."

Bu arada, Fındıklı ve arkadaşlarının verdiği değişiklik teklifinin sadece internet yasasıyla ilgili olduğu, Devlet İhale Yasası'ndaki değişiklikler de dahil olmak üzere diğer değişiklik tekliflerinin Fındıklı'ya ait olmadığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız