SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teklifi Ne Zaman Getireceksiniz?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:41
A- A+ PAYLAŞ
2011 yılı sonu itibariyle il nüfusunun 750 bini aşmasının ardından ‘Büyükşehir’ konusu Malatya gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşturulması konusunda geçmiş dönemlerde önemli ölçüde çaba gösteren ve TBMM’de soru önergeleri veren, bu dönem de CHP'den İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda bulunan Mevlüt Aslanoğlu, konuyu bir kez daha meclis kürsüsünde gündeme getirdi.
 
 
CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, TBMM’de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ‘Büyükşehir’ konusunda yasal düzenlemenin TBMM gündemine ne zaman getirileceğini sordu. Bakan Şahin, bu yasama döneminde konunun meclise geleceğini söyledi.
 
TBMM Genel Kurulu’nda gündeme gelen büyükşehir konusunda Aslanoğlu’nun sorusu ile Bakan Şahin’in yanıtı tutanaklarda şu şekilde yer aldı:
 
 “FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (İstanbul) - Sayın Bakan, ben İçişleri Bakanımın -zatıaliniz değil, sizden önce olanlar dâhil- Sayın Başbakanın seçim meydanlarında, referandumda verdiği sözlerin yerde kalmasından dolayı çok üzülüyorum. 2007'den beri, en sonu, "750 bini geçen şehirleri büyükşehir yapacağız." diye bir yıl önce ilan ettiniz. Adrese dayalı nüfus sisteminde bu iller ilan edildi. Çok açık ve net soruyorum: 2013'ü, 2014'ü bekleyeceğiz mi, yoksa şu anda "750 bin" olarak deklare ettiğiniz illerin büyükşehir olması kanun teklifini ne zaman getireceksiniz? Artık beş senelik rüya bu yıl bitecek mi, yoksa bu rüya seneye mi kalacak Sayın Bakan?
 
BAŞKAN - Teşekkür ederim.
 
İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN (Ordu) - Teşekkür ederim Sayın Başkan. 
Sayın Aslanoğlu, Sayın Başbakanımızın, Hükûmetimizin, partimizin, bakanlarımızın vermiş olduğu hiçbir söz bugüne kadar karşılıksız kalmadığı gibi, büyükşehir belediyeleri konusunda verilmiş olan söz de asla karşılıksız değildir. 2012 yılında 750 bin nüfus esasını alan büyükşehir yapılanmasına yönelik Büyükşehir Kanunu değişikliği yüce Meclisimize Hükûmetimizin tasarısı olarak gelecektir ve…
 
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (İstanbul) - 2012…
 
İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN (Ordu) - 2012 diye başladım sözüme. Yani ben bir kez söyleyince yeterli olmuyor, ben de biraz üzülüyorum, "2012 yılında gelecektir." dedim, tekrar demiş oldum böylelikle.
 
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (İstanbul) - Geçen yıl "2014" dediniz, onun için dile getirdim. 
 
İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN (Ordu) - 2012 yılında… Meclisimize 2012 Yasama Yılı'nın bitiminden önce gelecektir. Yasalaşması, hepinizin vereceği yüksek katkıyla, yasama yılı bitmeden önce de inşallah olur. Yalnız, bir ayrıntıyı belirtmek durumundayım: 750 bin nüfus esası 2011'in sonu itibarıyla yani 2012'de geçerli olan nüfus değil, 2013'ün sonunda yani yerel yönetim seçimlerinin yapılacağı yılın bir önceki yılın sonunda ortaya çıkacak olan ve seçimler için esas alınacak olan nüfus üzerinden yapılacaktır. 
 
Bu arada, Malatya dâhil 13 tane belediyemiz son nüfus sayımı itibarıyla 750 bini geçtiler ama o tarihte de bunu korumalarını bekleriz, o gereklidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız