SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teklifim Var, Getirsinler!.'

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Ağustos ayında Şanlıurfa’da yaptığı bir açıklama ile yılbaşına kadar Büyükşehir statüsü kazanma hayalleri kuran Malatya’nın bu hayalinin suya düşme ihtimali gündeme geldi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun TBMM Genel Kurulu’nda Malatya’yı da kapsayan Büyükşehir düzenlemesinin henüz meclise gelmemesiyle ilgili eleştirilerinden sonra akıllara "Büyükşehir hayali başka baharı mı kaldı?"sorusunu getirdi. Daha önce 12 Mart’ı tarih gösteren AKP’li Vekil Öznur Çalık bu kez "Şu anda hiç bir şey belli değil" açıklamasını yaptı.

İKTİDAR SAMİMİYSE KANUN İKİ GÜNDE ÇIKAR
CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya’nın ne zaman Büyükşehir olacağının belirsiz olduğunu söyleyerek "Hükümet defalarca söz verdi ama hala kanun meclise gelmedi. Bırakın Meclis genel kurulunu, komisyona dahi gelmedi. Daha önce iktidar milletvekillerinin söz verdiği gibi Mart ayında gelecek gibi de gözükmüyor. Eğer AKP’liler çok istiyorsa benim yıllardır bekleyen kanun teklifim var. Bunu meclise getirirler, bir günde komisyonda görüşülür ve genel kurula gelir. Bu işi de uzatmaya gerek kalmaz. Başbakan söz verdi. Denizli Şanlıurfa, Hatay ve Malatya’nın büyükşehir olacağına dair söz verdi. Bu sözün yerine getirilmesini istiyorum" diye konuştu.

ÇALIK İSE..
İçişleri Bakanı’nın Ağustos ayında Şanlıurfa’da yaptığı Büyükşehir açıklamasından sonra AKP’li vekiller birbiri ardına yaptıkları açıklamalarda Mart ayını tarih göstererek Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşacağını söylemişlerdi.

Aralık 2010 tarihinde katıldığı bir televizyon programında AKP’li vekil Öznur Çalık, Büyükşehir ile ilgili bir soruya "Milletvekili arkadaşlarımızla görüşüyoruz, aslında bu yasa İsrail krizi patlak vermeseydi o zamanlarda çıkacaktı. Bu nedenle gecikti. Başbakanımız genel merkez de tüm milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Büyükşehir Yasası da dahil 10 yasanın çıkması için destek istedi. Bu yasalar 12 Mart 2011'e kadar yasalaşacak. Malatya'da 12 Mart'a kadar büyükşehir olacak. Bu müjdeyi Başbakanımız Malatya'ya verecektir. Şimdi tüm gücümüzle bu yasanın çıkmasını bekliyoruz. 3 ay sonra daha önemli bir aşamaya
gelebiliriz. Yasayla 5 kilometreye kadar olan bölgedeki beldeler büyükşehir kapsamına girecek ve böylece büyükşehir için aranan nüfus oranına ulaşılacak" açıklamasını yapmıştı.

Çalık, büyükşehir konusunun son durumuyla ilgili olarak, kendisine ulaşan basın mensubuna bu kez "Hiç bir şey belli değil. Şimdi normalde Torba Yasa görüşülürken araya Yargıtay ve Danıştay girdi. Her gün genel kurulun gündemi yoğun geçiyor. Dolayısıyla isteğimiz Mart’tan önce çıkması ama çıkar mı çıkmaz mı şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil!" şeklinde "umut kırıcı" konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız