SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekne Turu Yaptılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:38:48
Tekne Turu Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'dan Marmaris'e giden öğrenciler tekne turuna ilgi gösterirken, görmedikleri yerleri görme imkanı buldular. Yapılan programlarda, Muğla ile Malatya arasında gönül köprüsü kurulduğu bildirildi. 
 
Marmaris'teki Engelliler Derneği ile Malatya'daki 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun ihtiyaçlarının karşılanması için Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Malatyalılar Gecesi'ne katılmak için Malatya'dan Muğla'ya giden Kemal Özalper İlköğretim Okulu'ndan 41 öğrenci, tekne turuna da katıldılar. 
 
Programlara katılanlar, Marmaris İlçesi İçmeler beldesinde tekne turuna iştirak ederken, Fosforlu (Dilek) Mağarası, Kadırga ve Kumlubük Koylarını gezme ve görme imkanı buldular. 
 
Marmaris Malatyalılar Derneği Başkanı Nevzat Özbey, Balıkesir Edremit Körfezi Malatyalılar Derneği Başkanı Mustafa Önder, Malatya Kemal Özalper İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Alev Doğan ve okuldan müdür yardımcısı ve öğretmenler ile 41 öğrenci, Malatya Belediyesi Basın Danışmanı Hamit Özpolat, Marmaris Malatyalılar Derneği yönetiminin katıldığı tur yemek ikramı ile son buldu. 
 
Bu arada, Marmaris'teki Engelliler Derneği ile Malatya'daki 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun ihtiyaçlarının karşılanması için Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Malatyalılar Gecesi'ne katılan ve programı değerlendiren İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, " Bayan kardeşlerimizin Malatya'dan gelerek, Malatya'nın mahalli yemeklerini gecede ikram etmeleri son derece anlamlıdır. Yöremizin yemeklerini tanıtma imkanı oldu"dedi. 
 
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkan Yardımcısı iş adamı Kemal Oğuz ise, Malatyalıların deniz bölgesinde buluşturulmasının önemini dile getirip, "Malatya ile Muğla arasında gönül köprüsü kuruldu. Malatyalı olmak bir ayrıcalıktır" ifadelerini kullandı. Balıkesir Edremit Körfezi Malatyalılar Derneği Başkanı Mustafa Önder, kendi derneklerinin de her yıl Balıkesir'de böyle bir organize yapıp, Malatyılaları buluşturduklarını hatırlatarak, "Malatya'nın kültür elçileriyiz" dedi. AK Parti Malatya Kadın Kolları yöneticilerinden Sadet Özgül, Malatya'nın yöresel yemeklerini yapmak için geldikleri Marmaris'te gezi imkanı da bulduklarını söylerken, Arzuhal Özgür ise, "20 saati aşkın yolculuktan sonra yardım amaçlı organize için burdayız. Yöresel yemeklerimizi ikram edip tanıttıktan sonra çocuklarla gezme imkanı da bulduk"dedi. 
 
Malatya Kemal Özalper İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Alev Doğan da, bu tür organizasyonlarına önemine temas edip, "Denize girmemiş ve görmemiş, tekneye binmemiş olanlar da var" diyerek, programa katkıda bulunanlara teşekkür etti. Marmaris Malatyalılar Derneği Başkanı Nevzat Özbey ise, Malatyalılar Gecesi'ne yaklaşık 400 kişinin katıldığını belirterek, "Amacımız Malatya ile Muğla arasında gönül köprüsü kurmaktır" şeklinde konuştu. 
 
Malatya Belediyesi Basın Danışmanı Hamit Özpolat da, denizle ilk defa buluşan öğrencilerin heyecanını görmelerininin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Tekne gezisine ilk kez katılan öğrenciler ise duygularını dile getirirken, "Etrafı ormanlarla çevrili, yeşil ve denizin mavisinin buluştuğu bu yöre görmeğe değer" dediler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız