SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekneye Son Rötuşlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:10:07
Tekneye Son Rötuşlar
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, Nemrut Dağı'na gidecek turistleri Fırat Nehri üzerinden bölgeye götürecek teknenin 4-8 Temmuz'daki Kayısı Festivali'nde ilk yolcularını taşıması hedefleniyor. 
     
Malatya Valisi Ulvi Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Battalgazi ilçesindeki Atabey İskelesi'nde yapımı bitme aşamasına gelen ve boyası da tamamlanan teknenin ilk yolcularını bu yıl 20.'si düzenlenecek Kayısı Festivali'nde taşıyacağını söyledi. 
     
Festivalin 4-8 Temmuz tarihlerinde yapılacağını ifade eden Saran, amaçlarının teknenin festivale yetişmesi olduğunu kaydetti. 
     
Teknenin Nemrut Dağı'na çıkmak üzere gelen turistlere alternatif ulaşım imkanı sunmak üzere yapıldığını belirten Saran, ''Turistler, Fırat Nehri'nde tekne keyfi yaşayarak Nemrut Dağı'na gidebilecek. Nehirden ulaşım Pütürge ilçesinin Bakımlı köyüne kadar sürecek. Turistler burada klimalı minibüslerle zirveye çıkacak'' dedi. 
     
Saran, teknenin aynı zamanda kongreler için Malatya'ya gelen ya da fuarlara katılmak üzere gelen konuklara da hizmet vereceğini anlattı. 
     
Nikahlar, nişan ve mezuniyet törenleri için de kullanılabilecek olan teknenin bu yönü ile vatandaşa da açık olacağına vurgu yapan Saran, özel bir girişimci ve İl Özel İdaresi'nin ortak işleteceği teknenin 3 katlı olduğunu ifade etti. 
     
Ulvi Saran, teknenin uzunluğunun 23 metre, yüksekliğinin 8 metre olduğunu belirterek, alt katında iki kamara ve mutfak bulunan teknede servis asansörünün de yer aldığını bildirdi. 
     
Teknenin ikinci katında 150 kişilik bir restoran, üçüncü katında ise 100 kişilik açık büfe bulanacağını kaydeden Saran, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da Battalgazi Beyazsaray, Kale Kömürhan, ve Pütürge Bakımlı'ya birer iskele yapacağını, projelerin hazırlandığını sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız