SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teknik Adam Yorumları ve Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Hayati Palancı, maç sonrası yaptığı açıklamada, takımının oyunundan memnun kalmadığını söyledi. Kasımpaşa Teknik Direktörü Akif Başaran ise, Malatyaspor'un 3 kez geldiğini ve golü bulduğunu söyledi.

TEKNİK ADAMLARIN GÖRÜŞÜ..
Palancı "Kötü oynadığımız bir maçı bireysel kaliteyle kazandık. Malatyaspor'un gerçek futbolcu kişiliği, gerçek kapasitesi bu değil. Bu takım çok daha iyi olmak zorunda. Bir telaştır, bir fiziki yetersizliktir, bunların hepsi var. İşimiz çok kolay değil. Fiziki kapasitenin istenen düzeye gelmesi için 3-4 haftaya ihtiyaç var. Sanıyorum 3-4 hafta sonra herkes bambaşka bir Malatyaspor seyredecek" dedi.

Palancı, Elazığspor'la oynanacak kupa maçının sorulması üzerine, komşu ilin takımıyla derbi nitelikli bir maç oynayacaklarını, ama asıl ağırlık verdikleri yerin lig olduğunu bildirdi. Palancı "Başarılı olup geldiğimiz yere geri dönmek istiyoruz. Daha çok mücadele etmemiz lazım.Malatyaspor'un gerçek kimliği bu değil" karşılığını verdi.

Palancı, Trabzonsporlu Erdinç ile görüşüp görüşmediklerinin sorulması üzerine "Net bir isim üzerinde bitmiş bir şey yok. Elimizden gelirse bir-iki bölgeye takviye yapmak istiyoruz. Malatyaspor şampiyonluğa oynuyorsa, her yere 2 tane kaliteli alternatif gerekirse olacak. Başkan Çarşamba gününe kadar burada. Oturup konuşacağız" dedi.

Palancı, taraftar desteğini nasıl bulduğunun sorulması üzerine ise "benim için yeterli" karşılığını verdi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Akif Başaran Malatyaspor'u kutlayarak başladığı konuşmasında "İyi bir oyun ortaya koyduk. Malatyaspor hedefi olan bir takım. Biz karşılaşmada yakalamış olduğumuz fırsatları değerlendiremedik. Bunun akabinde kalemizde gol gördük. Genç bir kalecimizdi. Sakatlıklar nedeniyle zorunlu olarak görev aldı. 3 pozisyon geldi, 3 gol yedik. İyi mücadele ettik ama iyi oynayana puan verilmiyor. Hedefimiz üst sıralar, ilk altıdır" dedi.

BAZI NOTLAR..
* Oldukça sıcak bir havada oynanan karşılaşmada Malatyaspor taraftarları takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı 7.749 biletli seyirci izledi. Öğlene kadar bilet satışları endişelendirecek kadar düşükken, öğleden sonra satışlarda hareket yaşandı. Bu arada geçtiğimiz hafta "çürük" diye kapatılan ve yapılan ikinci inceleme sonucu bu iddianın gerçek olmadığı görüşüne varılan 3 bin kişilik Kapalı Tribün tamamen doluydu.

* Maç öncesi, Malatyasporlu bir grup taraftar yeni teknik direktör Hayati Palancı lehine "İmparator" diye tezahurat yaparken, takımı da tribüne çağırıp alkışlayarak moral verdiler.

* İnönü Stadı'na takımlarını desteklemeye gelen taraftarlar, ilk yarıda sergilenen oyundan memnun kalmadılar. Kasımpaşa'nın 3 şutu direkten döndü. 1 şutunda top yine direkten döndü, ancak yan hakemin ofsayt bayrağı vardı. Malatyaspor'un adeta deplasman takımı gibi rakibinden baskı yemesi ve üst üste pozisyonlar vermesine seyircinin en bariz tepkisi, ilk yarıda Ferit Alper'in uzaktan attığı şutu alkışlamasıyla kendini gösterdi.

* Malatyaspor adına maçı çeviren, başka bir deyişle oyunun kaderini belirleyen isim Taner Demirbaş'tı. Golcü futbolcu Malatyaspor'un kaleye tek ciddi şutunun bile olmadığı bir anda ceza alanı dışından ilk golü attı. Toparlanan Kasımpaşa eşitliği sağladı. Ardından Taner yine devreye girip zor bir pozisyonda kafayla takımını tekrar öne geçirdi. Malatyaspor'un fiziki yetersizliği ikinci yarıda da kendini gösterdi ve kontratak bir futbolu tercih etti. Yüreği ağzında maçı izleyen tribünler Kasımpaşa'nın beraberliği sağlamasından endişe ederken, Taner kafayla, kalecinin hatasından yararlanıp yüreklere su serpen golü attı. Kasımpaşa kalecisinin sakat olması nedeniyle kaleyi koruyan Özgür Solak hiçbir varlık gösteremedi.

* Karşılaşmayı yöneten Mürüvet Sezer, sonuca tesir edecek bir hata yapmadı, ama zor bir maçı kaldıracak görüntü de vermedi. Sezer'in maçta yaptığı en ciddi hata, 64. dakikada Taner gole giderken Bülent Akın'a yapılan faulü değerlendirmeye alması ve Malatyaspor lehine (!) düdük çalmasıydı.

* Malatyaspor futbolcuları maç bitiminde sevinç yumağı oluşturdular. Futbolcular en çok desteği veren maraton tribününe koşup sevinçlerini bu bölümdeki taraftarlarla paylaştılar. Bu arada, 3. golün ardından rahatlayan Maraton'daki taraftarlar, "Büyük Başkan El Salla, Büyük Başkan Ayağa" diyerek, kulüp başkanı Haşim Karadağ'a tezahürat yaptılar.

* Tribünde Malatyaspor'un başını geçen sezon da ağrıtan küfürlü tezahürat eksik olmadı. Yapılan tüm uyarılara ve bu sezon arttırılan cezaların bilinmesine karşın bir grup taraftar "İsrail", "Elazığ" ve "Federasyon" hedefli sloganlar attı.

* Malatyaspor'da hayal kırıklığı isim, kendisinden çok şey beklenen Macar oyuncu Toth Balazs idi. Hiçbir varlık gösteremeyen Toth, ikinci yarının başında yerini Recep Asil'e bıraktı.

* Kasımpaşa takımının başında, bir dönem Malatyaspor'u da çalıştıran Akif Başaran vardı.

FOTOĞRAFLAR:
1. FOTO: Malatyaspor'un gol sevinci (Burhan Karaduman- iha)
2. FOTO: Günün kahramanı Taner (Serkan Şakir- malatyaspor.org.tr)
3. FOTO: Malatyaspor Teknik Direktörü Hayati Palancı (Selahattin Gökatalay)
4. FOTO: Kasımpaşa Teknik Direktörü Akif Başaran (Selahattin Gökatalay)
DİĞER FOTOLAR: Selahattin Gökatalay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız