SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teknik Geziler' Yapıyorlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:59:06
'Teknik Geziler' Yapıyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Topluluğu, 2012-2013 faaliyet programlarında yer alan teknik gezilerine başladı. 

Üniversite öğrencileri tarafından yürütülen TKY topluluğu, işletmelerdeki üretimi yerinde incelemek, üretim faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler almak amacıyla düzenledikleri teknik gezi programlarının ilkini, Malatya’da faaliyet gösteren ve Çalık Grubu’na ait olan GAP Tekstil Fabrikası'na düzenledi.

TKY topluluğu üyesi 25 üniversite öğrencisi tarafından gerçekleştirilen teknik gezi programında, GAP Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cüreoğlu ile GAP Tekstil İdari İşler Şefi Kutlu Evin, öğrencilere fabrikanın üretim alanı, üretim faaliyetleri, üretim kapasitesi ve gelecek hedefleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

GAP Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Cüreoğlu, üniversite öğrencilerine GAP Tekstil'in genel faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. 1 yılda Ekvator’un çevresini saracak miktarda üretim yaptıklarını kaydeden Cüreoğlu, ürettikleri malların yüzde yüzünü ihraç ettiklerini belirtti.

Amerika, Belçika, Kore ve İtalya’da ihracat ofislerinin bulunduğuna dikkat çeken Cüreoğlu, "GAP Tekstil, Malatya’ya katma değerin yanı sıra istihdamda da büyük katkılar sağlamaktadır. Tekstil üretiminde öncü bir rol oynamakla beraber, sosyal sorumluluk alanında da üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getiriyoruz" dedi.

Cüreoğlu, her yıl üretim hedeflerini daha üst düzeye çıkardıkları söyleyerek, her işte kendini geliştirmenin önemli olduğunu, GAP Tekstil olarak da kaliteye büyük önem verdiklerini ifade etti.

Kalite yönetim sistemini önemsediklerine değinen Cüreoğlu, "Kaliteyi hedef almazsak, müşteriyi de, çalışanları da elimizde tutamayız. Bu yüzden 1989 yılından beri kaliteyi sürekli geliştirerek, uygulamaya çalışıyoruz. Bu anlamda üretim kalitemizi artırmanın yanı sıra çalışanlarımıza yabancı dil eğitimi veriyoruz. Kendini geliştirmek isteyen çalışanlarımızı da yurt dışı eğitimlerine gönderiyoruz. Böylece üretimdeki kalitemizi artırırken, çalışanlarımızın da kendilerini her alanda geliştirmelerine yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Cüreoğlu, bilgisayar destekli üretim yaptıklarını da vurgulayarak, ürünleri titizlikle inceledikten sonra müşteriye sunduklarını kaydetti.

GAP Tekstil İdari İşler Şefi Kutlu Evin ise, yurt içi ve yurt dışına ihracat yaptıklarını belirterek, birçok yabancı ülkeyle temaslarının olduğunu dile getirdi. Evin, kaliteli üretimi önemsediklerinden bahsederek, tekstille ilgili dünya çapında birçok kalite belgesine sahip olduklarını aktardı.

Fabrika olarak her birimde kalite kontrol sistemleri oluşturduklarını ifade eden Evin, şunları söyledi: "Bizim için önemli olan kaliteli ürünü müşterilerle buluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda kaliteyi ön planda tutarak, ürünlerimizi titizlikle ihraç ediyoruz. GAP Tekstil olarak, kalitenin yanı sıra çalışanlarımızı da her anlamda eğitime tabi tutuyoruz. Malatya’da faaliyet gösteren bir fabrika olmamız dolayısıyla, gerek Malatya ekonomisine gerekse de sosyal sorumluluk projelerine destek vermenin haklı gururunu yaşıyoruz."

İnönü Üniversitesi TKY Topluluğu Başkanı ve İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Üstüner de, GAP Tekstil Yönetim Kurulu'na kendilerini ağırladıkları ve üretimle ilgili detaylı bilgiler verdikleri için teşekkür etti. Üstüner, TKY olarak üyelerine sahadaki çalışmaları yerinde inceleme fırsatı tanıdıklarını ifade ederek, bundan sonra da teknik gezileri sürdüreceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız