SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teknik Personele Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:21
Teknik Personele Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca teknik elemanlara yönelik 2015 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında, pratik Uygulamalar eğitimi Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, teknik elemanlara yönelik 2015 yılı hizmet içi eğitim programları kapsamında, Kayısı Entegre Mücadele Eğitiminin teorik bölümü geçtiğimiz 6-20 Nisan 2015 tarihleri arasında Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonunda düzenlenmişti. Eğitimin 2. aşaması olan Pratik Uygulamalar ise Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde 15-19 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen eğitime, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Iğdır ve Kahramanmaraş illerinden ziraat mühendisleri katıldı. Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nden Mühendis Selami Selçuk, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Şahimerdan Türkölmez, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisleri Adil Gezer ve Tahir Macit tarafından eğitime katılan teknik personellere Kayısı Entegre Mücadele konusunda uygulamalı eğitimler verildi. Malatya’nın farklı ilçelerinde yürütülen uygulamalı eğitimlerin sonunda düzenlenen sertifika törenine Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ve Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan katıldı.

Sertifika takdiminden önce bir konuşma yapan Selvi, “Kayısıda görülen bitki koruma sorunlarının büyük bir bölümü bilinçsiz yapılan uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Bu tür eğitim çalışmalarıyla teknik elemanlarımızı eğiterek bilginin daha geniş alanlardaki çiftçilerimize ulaşmasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Kayısı Entegre Mücadele Eğitimleri önümüzdeki yıllarda da kursiyer sayıları artırılarak devam edecektir. Bu eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız