SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teknokent'e MİAD da Ortak

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi kampusunde kurulması kararlaştırılan Teknokent'e Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nin de yüzde 5 oranında ortak olduğu bildirildi. Buna ilişkin protokolun Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik ile MİAD Başkanı Yunus Akdaş arasında imzalandığı belirtildi.

Ortaklığa ilişkin olarak MİAD'dan yapılan açıklama şöyle:

"460 bin m2’lik alana kurulacak “Teknokent”in ön sermayesi 1 milyar 500 milyon lira olacak. Üniversite, araştırma kurumları ve üretim sektörü arasında işbirliğini sağlayarak, ülke sanayini uluslararası rekabete hazırlayan, ürün modellerinin geliştirilmesine öncülük eden teknoparklara bir yenisi daha eklendi. Malatya İnönü Üniversitesi Kampüsü içinde MİAD’ın da ortaklığı ile “Teknokent” kurulmasına yönelik protokol imzalandı

Altyapı çalışmaları hızla devam eden ve geçtiğimiz günlerde yönetimi oluşturulan Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (Malatya Teknokent) ortakları arasına MİAD’da katıldı.

Malatya Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi’nin ortakları arsasına MİAD yüzde 5 hisseyle girdi.

Malatya İnönü Üniversitesi’nin yüzde 51, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yüzde 11 hissedar olduğu Malatya Teknokent’in diğer ortakları arasında Malatya I.ve II.Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Malatya Belediyesi, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Malatya Ticaret Borsası, GAP Güneydoğu Tekstil Sanayi ve Ticaret A. Ş. ile Mimsan Makina bulunuyor.

Üniversite, araştırma kurumları ve sanayi birimleri ile donatılmış ancak kent yaşamının gerektirdiği tüm hizmetleri içeren, teknoloji transferi, üretimi ve gerçekleştirilmesi ile geri kalmış bölgelerin ilerlemesini sağlamak amacıyla kurulan Teknokent’in sanayi kenti olan Malatya’ya çok şey kazandıracağını belirten MİAD Başkanı Yunus AKDAŞ, “Mesafelerin hızla kısaldığı dünyada teknolojiye dayalı kaliteli üretim yapanlar, yeniliğe ayak uyduranlar ve gelişime açık olanlar rakipler inden bir adım önde olmayı başarabiliyorlar. Gelişim ancak bilim eşliğinde, kamu kurumlarının sanayinin, sivil toplum örgütlerinin aynı ortak paydada buluşmalarıyla gerçekleşebilir. İnönü Üniversitesi’nin önderliğinde kurulacak olan ortağı olduğumuz teknokentin bölgenin ilerlemesinde daha da etkili olacağına, sanayicilerin, buluş sahiplerinin ufkunu açacağına inanıyoruz” dedi.

Elektronik, yazılım, tıp teknolojileri, nanoteknoloji, iletişim, tekstil, tarım (Kayısı ve diğer ürünler), kimya, bioteknoloji, ileri malzeme teknolojileri, yenilenebilir enerji ve otomotiv firmalarının yer alması beklenen Malatya Teknokent; teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmayı, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı sağlamayı, teknoloji transferine yardımcı olmayı ve yüksek teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin Türkiye’ye girişini hızlandırmayı, AR-GE yeteneği ve geleneğine sahip uluslararası firmaların bölgede AR-GE yapabilmeleri için gerekli teknolojik alt yapıyı sunmayı da hedefliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız