SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teknokent Firma Sayısında Artış

0
Güncellendi - 2020-07-06 12:16:58
Teknokent Firma Sayısında Artış
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Teknokent'teki firma sayısı son 4 yılda yüzde 270 artış gösterdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Teknokent’in faaliyetleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent geleceğe koşuyor” dedi.

Teknokent’in, Ar-Ge Projeleri olarak 2016 yılında 40, 2017 yılında 44, 2018 yılında 60 ve 2019 yılında ise 88 proje üretti. Pusula ön kuluçka merkezi olarak ta, 26 tanıtım etkinliği, 5 mini Tekno Pazar ve AB proje tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Teknokent’in aktif firma sayısı ise, 2016’da 17, 2017’de 26, 2018’de 41, 2019 da 65 ve 2020’de ise 64 oldu. Teknokent binasındaki doluluk oranı yüzde 37'lerden yüzde 160'lara çıktı. Teknokent binasındaki boş ve inşaatı tamamlanmadan bırakılan tüm alanlar bölünerek veya inşaatı tamamlanarak ofis alanlarına dönüştürüldü.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • aliekber (3 yıl önce)
    Tekno Kentler aslında üniversitelerin en önemli birimleridir Sayın Ahmet KIZILAY ı tebrik ederim güzel bir çalışma bence.
    0
    0
    Yanıtla