SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekrar Gezmeye Gelecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:01
Tekrar Gezmeye Gelecek
A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu John Espinoza ve Kültür Ataşesi Susan Wilson, şehir merkezinde bulunan Beş Konaklar, Malatya Müzesi ve Orduzu beldesindeki Arslantepe ören yerini de ziyaret etti. 

Beş Konaklar'da bulunan restore edilmiş evleri ve buradaki Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) temsilciliğini ziyaret eden Espinoza ve Wilson'a ÇEKÜL Temsilcisi Bekir Sözen tarafından vakıf ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. Sözen, vakfın Türkiye'de ve Malatya'da tarihi eserlerin korunması için önemli çalışmalar yaptığını belirterek, vakfın başkanlığını yapan Profesör Doktor Metin Sözen'in bu alanda en ülkemizdeki yetkin isim olduğunu söyledi. Sözen'in Malatyalı olduğunu ve ilimizdeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için destek sağladığını ifade eden Bekir Sözen, konuklara vakfın faaliyetleri ile Malatya hakkında tanıtıcı yayınlar verdi.

Amerikalı diplomatlar ardından Kernek’teki Arkeoloji Müzesini gezdi. Müze Müdürü Teyfid Kekeç ve bu yıl Arslantepe kazılarında bakanlık temsilcisi olarak görev alan arkeolog Ziya Şahin Malatya yöresi arkeolojisi ve müzedeki eserler hakkında bilgi verdi. Müzeden Arslantepe’ye geçen konuklara burada Turizm Araştırmacısı Bülent Korkmaz ören yeri ve buluntular hakkında bilgi verdi. 

Wilson, gezdiği yerler ve gördüğü eserleri beğendiğini belirterek, programın dar olması nedeniyle kapsamlı bir gezi yapamadığını, ileriki bir tarihte tekrar Malatya’ya gelip Darende, Yeşilyurt ve Battalgazi (Eski Malatya) ilçelerini ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Konsolos Espinoza ve Kültür Ataşesi Wilson geçtiğimiz günlerde ilimize gelip çeşitli temas ve görüşmelerde bulunmuştu. 

FOTOĞRAF: Raşit KISACIK

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız