SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekrarlanan Maç Tartışma Konusu!

A- A+ PAYLAŞ

Turkcell Süper Ligi'nin 15. haftasında yoğun sis nedeniyle yarıda kalan ve dün baştan başlanarak tekrar oynanan Malatyaspor-Ankaragücü maçı ilginç bir ikilemi ortaya çıkardı. Pazar günü sis nedeniyle yarıda kalan maç için ertesi günü baştan oynanmasına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), yine sis nedeniyle yarıda kalan 23 Ocak 2005 tarihindeki Mardinspor- Kayserispor karşılaşmasını ertesi günü kaldığı yerden oynattığı ortaya çıktı.

 

Futbol Federasyonu'nun 10 ay gibi kısa bir süre içinde sis nedeniyle yarıda kalan iki müsabakayla ilgili gerekçe aynı olmasına rağmen iki farklı karar vermesi kafaları karıştırdı. 23 Ocak 2005 tarihinde Mardin 12 Kasım Şehir Stadı'nda Türkiye Kupası 3. kademe maçında Mardinspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Maçın hakemi Hamza Mısır yoğun sis nedeniyle 1 taç atışı sırasında 49. dakikada karşılaşmayı erteledi. Bu müsabakayla ilgili Levent Bıçakçı federasyonu maçın ertesi günü kaldığı yerden itibaren devam etmesine karar verdi. 24 Ocak 2005 tarihinde Mardinspor-Kayserispor karşılaşması 49. dakikadan itibaren 1 taç atışıyla başlıyor. Normal süresi berabere biten karşılaşma, penaltı atışları sonrası Kayserispor'un galibiyetiyle sonuçlanıyor.

 

4 Aralık 2005 tarihinde Malatya İnönü Stadı'ndaki Turkcell Süper Ligi 15. hafta karşılaşmasında Malatyaspor ile Ankaragücü karşı karşıya geliyor. Yoğun sis nedeniyle maçın orta hakemi Orhan Erdemir karşılaşmayı 39. dakikada erteliyor. Levent Bıçakçı federasyonu bu kez karşılaşmanın ertesi günü baştan oynanmasına karar veriyor. 5 Aralık 2005 tarihinde baştan başlayan karşılaşma golsüz beraberlikle sona eriyor.

 

Gerekçe, müracaat edilen mercii ve karar veren aynı. Ancak karar farklı. 10 ay önce "kaldığı yerden itibaren oynanmalı" diyen Futbol Federasyonu, 10 ay sonra ikinci sis vakasında bu kez "Baştan itibaren oynanmalı" şeklinde karar verdi.

 

Futbol Federasyonu Müsabaka Talimatı'nda ise "Müsabakaların yarıda kalması" ile ilgili 21. madde, doğal zorlayıcı sebep dolayısıyla tamamlanamayan maçlarla ilgili karar konusunda tek yetkilinin Futbol Federasyonu olduğunu belirtiyor.

 

Öte yandan, Profesyonel İşlerden Sorumlu yönetici Mehmet Başkan, "Bu karar nasıl verildi?" şeklindeki soruya, "Bu konuda hukuk kurulumuzun görüşleri alındı ve biz de yönetim kurulu olarak bu şekilde karar verdik" açıklamasını yaptı.

 

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) 4 Aralık Pazar günü başlatılan ve bir süre sonra yoğunlaşan sis nedeniyle hakem tarafından tatil edilen maçın öncesindeki seremoni. (Altta) 5 Aralık Pazartesi günü tekrarlanan ve 0-0 sonuçlanan maçın öncesindeki seremoni. (FOTO: Mehmet GÖRESİYE)

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız