SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekrarlanan Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

* Pazartesi sabahı Malatya’da sis hakimdi. Ancak maçın oynanmasına yaklaşık 1,5 saat kala sis ortadan kalktı. Pazar günkü sis nedeniyle tatil edilen maçın tekrarı çalışma günü Pazartesi olmasına karşın, İnönü Stadı tribünleri "tıklım tıklım" dolu. Tribünlerde, kızlı-erkekli öğrenciler de dikkat çekiyor. 15. hafta maçları sonrasında Malatyaspor, mutlaka 3 puan alması gereken bir maç oynayacağı için taraftarlar galibiyete şartlanmış durumda. Maraton tribünü her zamanki gibi doksan dakika susmazken, diğerleri zaman zaman bunlara katıldı. 70. dakikadan sonra tüm tribünler bir süre ortak destek verip, stadı inlettiler. Ancak bu destek de Malatyaspor’un galip gelmesine yetmedi. Maç öncesi taraftarlara bayrak dağıtıldı.

* Karşılaşmayı yöneten Orhan Erdemir, tartışmalı birçok karar verdi. 41. dakikada tatil ettiği maçta da Effa'nın bir pozisyonuna penaltı çalmayan ve tekrarlanan maçta Okan Yılmaz’ın ilk yarıda düşürülmesini es geçen Erdemir, “4. hakemlik” de yaptı. 60. dakikada Effa ayakkabısını değiştirmek için izin alıp dışarı çıktı. Kramponların uygunluğunu 4. hakem denetleyip içeri girmesine izin verdi. Ancak Erdemir, oyunu durdurup ikinci bir “teftiş” yaptı. Erdemir, ertelenen maçta da oyunu durdurup Ziya Doğan’ı uyarmıştı. Bilindiği gibi saha kenarında herhangi bir ihlal oluşursa, öncelikle 4. hakem pozisyona müdahale ediyor. Erdemir, maçın sonlarına doğru taç atışını geç kullandığı için Ankaragücü’nden Abdurrahman’a sarı kart gösterdi. Bu oyuncunun sonraki bir pozisyonda taç atışını hatalı bulan hakem, atışı Malatyaspor’a verdi.

* Malatyaspor açısından, kritik hakem kararlarının başlangıcı, tribünlerin pek fark etmediği bir pozisyon sonrası ateşlendi. Ankaragücü oyuncuları neredeyse her karara itiraz ederek, baskı oluşturmaya çalıştılar. 20. dakikalar oynanırken sağ kanattan Hakan Aslantaş’ın geliştirdiği bir akın sonrası kıdemsiz yan hakem (maraton tribünü önünde görev yapan) Ömer Faruk Yeşil ve Erdemir işbirliğiyle Malatyaspor lehine faul çalındı. Ankaragücü oyuncuları yan hakeme yoğun tepkide bulundular. Ardından Hakan Aslantaş pres yapıp bir top kaptı, Ankaragücü savunmasının dengesinin bozulduğu bir anda, yan hakem ilgisiz bir faul bayrağı çekti. Okan’ın düşürüldüğü 26. dakikada da aynı yan hakem yerinden kımıldamadı.

* Malatyaspor’un genç futbolcusu Fehmi Berk Sarıtaş ilk kez bir resmi karşılaşmada forma giydi. Berk, geçen sezon Malatyaspor’a gelmiş, uzun süreli bir sakatlık geçirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız