SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tekstilci Aileye Yolsuzluk Baskını.!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın önemli tekstilcilerinden Bayram.K. ve Battal. K. kardeşler hayali ihracat ve yolsuzluk çetesi soruşturmasında çete lideri olarak gözaltına alındı.

Mali polis tarafından yürütülen son yılların en
büyük yolsuzluk şebekesinde 10'u gümrük memuru 65 kişinin sorgusu sürüyor. Şebeke elemanlarının, hayali ihracat, dahilde işlem vurgunu, naylon faturalarla devleti milyarlarca dolandırdıkları iddia edildi.

Gümrükler Genel Müdürlüğü Müfettişlerinin hazırladığı bir raporda, Malatya'nın en önemli tekstilcilerinden olan Bayram ve Battal.K. kardeşlerin milyonlarca liralık yolsuzluk olayına karıştırları belirlendi. Bu rapor üzerine harekete geçen İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri son yılların en büyük yolsuzluk operasyonuna
başladı.

LALELİ'NİN MERDİVEN ALTI MALLARINI KENDİ MALLARI GİBİ İHRAÇ ETMİŞLER

Mali polis tarafından takibe alınan şebeke elemanlarının, Laleli'deki merdiven altında üretilen tekstil ürünlerini, yurt dışına mal gönderen kargo şirketleriyle anlaşarak onlara ait malları kendilerininmiş gibi göstererek ihraç ettikleri ve bu sayede devletten milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

DAHİLDE İŞLEM VURGUNU YAPMIŞLAR

Yerle üreticilerin korunması için bazı tekstil kumaşlarına yüksek miktarlarda vergi uygulaması yapılıyor. Yasaya göre bu kumaşlar eğer Türkiye'de işlenip tekrar yurt dışına ihraç edilirse bu kumaşların sıfır gümrükle yurda girişine izin veriliyor. Şebeke elemanlarının da "Dahilde İşlem Rejimi" yöntemiyle yurt dışından sıfır vergi ile
getirdikleri milyonlarca liralık kumaşları yurt içi piyasada sattıkları ve yine kargo şirketlerinden aldıkları tekstil ürünlerini bu ürünlermiş gibi gösterdikleri tespit edildi.

VURGUN BOYUTUNU MALİYE ORTAYA ÇIKARACAK

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 ayrı ilde 110 ayrı yere yaptıkları operasyonlarda, şebeke lideri işadamları Bayram K. ve Battal K. kardeşler ile şebeke üyelerinden rüşvet aldıkları belirlenen 10 gümrük çalışanının da aralarında bulunduğu 65 kişinin sorgusu devam ediyor. Son yılların en büyük yolsuzluk şebekesinin yaptığı vurgunun boyutunu Maliye uzmanları evrakları inceleyerek ortaya çıkaracak.

Uzmanlar vurgunun boyutunun beklenenin çok üzerinde çıkabileceği görüşünde.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız