SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tekstilde Haksızlık Yapıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:12:59
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni teşvik paketi kapsamında tekstil sektöründe Malatya'nın yatırım avantajını kaybettiğini savunarak, illerde öne çıkan sektörlerin aynı kapsamda desteklenmesi gerektiğini belirtti. 
     
MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın Haziran ayı meclis toplantısı, meclis başkanı Sami Payza başkanlığında oda binasında gerçekleştirildi. MTSO Başkanı Erkoç, toplantıda yaptığı konuşmada, yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
     
Yeni teşvik paketinin pek çok alanda büyük önem taşıdığını belirten Erkoç, tekstil sektörü yatırımları noktasında Malatya'ya büyük bir haksızlık yapıldığını savunarak, bunun bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti. 
     
Teşvik paketinin hazırlanış sürecinde kendilerinden de görüş alındığını, gerek ilgili bakanlıklara gerekse milletvekillerine bu konuda görüşlerini açık ve net söylediklerini aktaran Erkoç, yetkililere ''Biz artık ayağa kalkan bir kentiz. Bu kenti 2023'e taşıyacak sektörler tekstil, gıda, sağlık, demirçelik gibi sektörlerdir. Özellikle tekstil, Malatya'nın ana sektöründen biri. Önümüze bariyer koymayın'' dediklerini belirtti. 
     
Ciddi bir engelle karşılaştıklarını ileri süren Erkoç, şunları kaydetti: 
     
''Düşünün sadece organizede 4 firmanın yapacağı tekstil yatırımında en az 5 bin kişi istihdam edilecek. Bunun müjdesini geçtiğimiz aylarda verdik. Oysa şimdi bu iş adamları, yarım kalan yatırımlarını götürmeyi düşünüyorlar. Neden- Çünkü tekstille ilgili tüm yatırım avantajlarını 6. bölgeye tanıdılar. Teşvikin çıkış şeklinde bölgeler arası farklıkların bu kadar derinleşeceği net değildi. Ancak sonradan konulan uygulamalarla, birçok destekle 6. bölgeyi taçlandırdılar. Dolayısıyla tüm tekstil yatırımları bu bölgedeki daha avantajlı şehirlere kayacağı sinyalini vermeye başladı. Malatya'da tekstil yatırımı yapan yatırımcı destek avantajını yüzde 45 dolayında kaybedecek. Oysa Malatya'yı geleceğe tekstil taşıyacak. Hatta bununla ilgili bir markalaşma sürecinin yaşanması için gerekli hazırlıklar bile yapıldı. Birkaç firmamız, yabancı markalarla evliliğe gitme hazırlığına başladı. Biz, '6. bölgedeki illere bu imtiyazlar niye verildi' demiyoruz. Bu şehirleri de kıskanmıyoruz. Ama illerde öne çıkan sektörlerin de aynı kapsamda desteklenmesi gerekir.'' 
     
Yeni teşvik kapsamında tekstil sektöründe Malatya'nın yatırım avantajını kaybettiğini savunan Erkoç, ''Bu yanlış bertaraf edilmeli. Aksi halde Malatya'nın hayali yarım kalır. Eğer bu haliyle devam ederse, burada yapılması düşünülen yatırımlar başka illere kayacak'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız