SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tekstilde İşbirliği' İçin

A- A+ PAYLAŞ

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, tekstil konusunda işbirliği yapmak üzere Malatya'ya geldi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısına, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Karaman, Uşak TSO Meclis Başkanı Halil Ağaoğlu, Malatya'da tekstil ile uğraşan iş adamı ve esnaflar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını MTSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı yaparak, Malatya'nın tanıtımını gerçekleştirdi.

Daha sonra kürsüye gelen MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Dünya şartları içerisinde ürettiğinizi satabilmeniz için hem çok ucuza, hem de kaliteli üretmeniz gerekiyor. Piyasalarda pazar payını kapmanız gerekiyor. Bunlar için de işbirliği yapılması gerekiyor. Tanıtım gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de resmi rakamlara göre 6 milyon 300 bin işsiz bulunduğunu, buna her yıl 700 bin işsizin eklendiğini dile getiren Erkoç, "Bu nedenle, iş alanlarını arttırmamız gerekiyor. İstihdam ve üretim arttırılırsa, bu hem işsizlik, hem de ekonominin gelişmesi için iyi olur. Ekonominiz güçlü olursa, söz sahibi daha fazla olursunuz" şeklinde konuştu.

Uşak TSO Başkanı İsmail Karaman ise, pamuklu dokuma alanında söz sahibi olan Uşak'ın son yıllarda sıkıntıya girmesi nedeniyle tekstil konusunda işbirliği yapmak üzere Malatya'ya geldiklerini belirterek, "1960'lı yıllarda başladığımız pamuklu dokuma, 1990'lı yıllarda zirveye ulaşıp, 2 bin tezgahımız, 12 bine yükseldi. Bugün ise üst üste yaşanan ekonomik krizler ve pazar payının daralmasından dolayı, 12 bin olan tezgah sayımız tekrar 2 bine düştü. Biz de, pamuklu dokuma dediğimiz, tülbent, yazma, şal, gaz ve sargı bezi konusunda ne gibi işbirliği yapabiliriz diye buradayız. İstişarelerde bulunacağız" dedi.

Karaman, Türkiye'de gaz ve sargı bezi sektörünün yüzde 98'ini elinde bulunduran Uşak'ta eskiden revaçta olan pamuklu dokuma işini canlandırmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Konuşmalardan sonra, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Karaman'a tepside kuru kayısı, Karaman'da Erkoç'a, yöresel pamuklu dokuma ürünleri battaniye ve şal hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız