SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tektut Camii Yeniden Yaptırıldı ve Açıldı

0
Güncellendi - 2016-09-09 20:42:15
Tektut Camii Yeniden Yaptırıldı ve Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın  Yeşiltepe Atatürk Mahallesinde bulunan ve eskisi yıkılarak yeniden yapılan Tektut Cami dualarla açıldı.

1966 yılında tek katlı kerpiç bir bina olarak yapılan ve yaklaşık 50 yıl hizmet veren cami, hayırsever işadamı Hacı Ahmet Yaman tarafından yeniden yaptırıldı. Cami açılış kurdelesi AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin tarafından kesildi.

Caminin açılışında konuşan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin caminin yapımını üslenen işadamı Ahmet Yaman’a teşekkür ederek ,“Genç nesillerin camiye gelmelerini, camide verilen dini bilgilerin birinci ağızdan öğrenilmesi çok önemli” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz tarafından yapılan duanın ardından cami açılışı gerçekleştirildi ve ilk cuma namazı cemaat tarafından kılındı. Yeni açılan camide 800 kişi ibadet edebilecek. Caminin alt katında kadınlara yönelik Kur'an Kursu açılacağı belirtildi.

Cami açılış törenine Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz, bazı din görevlileri, Yeşiltepe Mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Davut Hanbay (7 yıl önce)
    yeşiltepede yetişen biri olarak yapmış olduğu yardımdan dolayı Hacı Ahmet Yaman arkadaşımıza teşekkür ediyorum. o bölgenin önemli bir ihtiyacını giderdi
    0
    0
    Yanıtla