SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEL 77'liler İstanbul'da Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Şimdiki adı Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi'ni 1976- 1977 yılında bitirenlerin biraraya gelme, hasret giderme ve kaynaşma faaliyetleri İstanbul'daki buluşmayla devam ediyor.

Daha önce yaptıkları çeşitli etkinliklerin ardından Malatya'da "Turan Emeksiz 77'liler" adı altında dernek kuran mezunların İstanbul buluşmasını, İstanbul'da yaşayan mezunlar organize etti.

Dönem mezunu olan İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan ve İstanbul eski emniyet müdür yardımcısı Polis Başmüfettişi 1. sınıf emniyet müdürü Hasan Adak'ın da büyük katkı sağladıkları buluşmaya, Malatya grubu mavi trenle gitti. Malatya'dan Ankara'ya trenle gelen ve burada bir gün geçiren mezunlar, Ankara ve çevre illerden katılımla yine trenle İstanbul'a hareket ettiler. İstanbul Sirkeci garında davul- zurna eşliğinde karşılanan mezunlar, hasret giderdiler.

İstabul Komitesi'ni oluşturan mezunlar grubu adına yapılan karşılama konuşmalarında, 30 yılı aşkın bir süre sonra ilk kez karşı karşıya gelinmesinin önemine değindiler ve en iyi şekilde zaman geçirilmesi için dolu dolu bir program yapıldığını söylediler.

İlk gün programı; İstanbul'daki çeşitli tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi, Sultanahmet Havuzbaşı'nda öğle yemeğinin ardından akşam da özel olarak kiralanan "Kardelen" adlı gemiyle gerçekleştirilen boğaz turuyla devam etti.

Müzisyen olan dönem mezunları Nubar Daşı ve Mehmet Balkış, 3.5 saat süren boğaz gezisi sırasında, cümbüşle çalıp söyledikleri, şarkı ve türkülerle arkadaşlarını coşturdular. Özellikle Malatya türküleri koro halinde söylenirken, gezi sırasında katılanlara balık ekmek ikram edildi.

İlk gün etkinliklerinin ardından, İstanbul'a dışardan gelen konuklar Sirkeci'deki "Golden Horn Oteli"nde konakladılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız