SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEL 77'liler Malatya'da Buluştu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:22:43
TEL 77'liler Malatya'da Buluştu
A- A+ PAYLAŞ
Turan Emeksiz Lisesi (Malatya Lisesi)'ni 1977'de bitirenlerin kurduğu Turan Emeksiz 77'liler Derneği tarafından, mezunların biraraya gelmesi için gelenekselleştirilen Malatya Buluşmaları'nın 5'incisi gerçekleştirildi.
 
Karakaya Baraj Gölü'nün eski Kırkgöz Köprüsü mevkiinde bulunan Beyaz Saray Restaurant'ın bahçesinde yapılan geceye; Malatya'dan ve Malatya dışından kızlı- erkekli mezunların yanı sıra, aynı dönemde Malatya Atatürk Lisesi'nden mezun olan bazı konuklar da katıldılar.
 
Gecenin açılışında konuşan Turan Emeksiz 77'liler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bulucu, Malatya buluşmalarının artık geleneksel hale geldiğini, bu yılki organizasyonun tarihinin 14-15 Temmuz olarak saptandığını, biraraya gelerek hasret giderdiklerini anlattı. Anarşi ve terörün kol gezdiği yılların liseli gençleri olarak, o dönem yaşayamadıkları dostlukların, bu buluşmalarda doyasıya yaşandığını, çeşitli siyasi görüşlerden insanların bu buluşmalarda ayrım gözetmeksizin biraraya geldiklerini belirten Bulucu, böylece birlik ve beraberliğin pekiştiğini söyledi. 
 
Mezunlardan, Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD) başkanı Mehmet Balkış'ın yönetiminde gerçekleşen müzik- eğlence bölümünde, mezunlar sevilen türkü ve şarkıları söyleyip, halay çekerek, oynayarak eğlendiler. Gecenin bir bölümünde de, mezunlar unutamadıkları okul anılarını anlattılar.
 
Havai fişeklerin de atıldığı gece geç saatlerde sona erdi.
 
VİLAYET PARKI'NDA KAHVALTI..
Mezunlar Pazar günü etkinliklerine, Vilayet Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen, sponsorluğunu park işletmecisi Ferman Algül'ün yaptığı kahvaltıda buluştular.
 
Bir konser için Malatya'da bulunan ses ve saz sanatçısı Mustafa Keser de, kahvaltının konuklarından biri oldu ve mezunlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.
 
Ağaçlar arasında yemyeşil bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda, Valiliğin ve Belediye'nin parkın "Valilik Bahçesi" olacağı gerekçesiyle birçok ağacın da kesilerek tasfiye edileceğini, daraltılacağını öğrenenler tepkilerini dile getirirken, sanatçı Mustafa Keser, konuyu ulaşabileceği devlet yöneticilerine ileteceğini söyledi.
 
SULTANSUYU GEZİSİ..
Turan Emeksiz Lisesi 1977 mezunları daha sonra, düzenlenen gezi programının ilk ayağında, Sultansuyu Tarım İşletmesi'ni ziyaret ettiler ve burada barındırılan şampiyon aygır ve kısrakların yanı sıra yetiştirilen tayların bulunduğu tavlalarda bol bol fotoğraf çektirdiler.
 
Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz'in rehberlik ettiği mezunlar, daha sonra Doğanşehir'in Polat ve Sürgü beldelerine giderek, burada konuk oldular ve buluşma programını tamamladılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız