SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Telafi Edeceğiz.."

A- A+ PAYLAŞ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor'da teknik direktör Ali Güneş, puan kayıplarını telafi etmek istediklerini söyledi. 
 
Sarı siyahlı takım, Balıkesirspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın ardından ara vermeden başladığı Diyarbakırspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde, teknik direktör Ali Güneş yönetiminde yaptığı tek antrenmanla çalışmalarına devam eden takımda, futbolcuların neşeli oldukları gözlendi. 
 
Öte yandan Yeni Malatya Spor Teknik Direktörü Ali Güneş, çalışmalar ve takımın son durumu hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Güneş, Balıkesirspor maçında 2 puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Bay haftasını iyi değerlendirdik. Bununla birlikte sakat futbolcularımızda takıma katıldı. Balıkesirspor karşısında da bir iki pozisyonun dışında çok iyi mücadele ettik. Maçın kırılma anı Caner'e yapılan hareketti. Caner'i faulle durduran oyuncunun sarı kartı vardı ve 20. dakikada yaptığı hareketle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalması gerekiyordu. Hakem kartsız o pozisyonu geçiştirdi. İkinci yarıda da rakibi az adamla yakalayıp, değerlendiremediğimiz pozisyonlar vardı. Üzerimize çok adamla gelmeye çalışırken, biz rakibi az adamla yakaladık. Ama o pozisyonları iyi kullandığımızı söyleyemeyiz. Seçkin'in 70. dakikada direkten dönen bir topu vardı. Belki o şut gol olsa 2-0 olacak ve daha rahatlayacaktık. 1-0 giden maç her zaman sıkıntıdır. Ne olacağı belli olmuyor. Özellikle son maçlarda da hep son dakika sıkıntısını yaşıyoruz. İskenderun Demir Çelikspor maçında da aynı sıkıntıyı yaşadık. Balıkesirspor maçında da kazanmayı hak ettiğimiz ve kazanmaya yakındık. Son saniyede gelen bir penaltı golüyle berabere kaldık. Bu sonuç bizi üzdü. Kazanmaya yakın olduğumuz maçta son dakikada 2 puan gitti. Ama aldığımız puanın önemini de biliyoruz" dedi. 
 
Grup'ta puan olarak kötü bir yerde olduklarını kaydeden Güneş, "Grupta 6 puan topladık. Baktığınızda çok az puan alabildik. Bizim nereden baksanız şuanda 12-13 puana sahi olmamız gerekiyordu. Ama bundan sonraki maçlarda puan kayıplarını telafi edip, üst taraflara doğru hareketlenmek istiyoruz. Özellikle dikkatle alakalı yaşadığımız sıkıntıdan dolayı iç sahada 2 maç kaybettik. Balıkesirspor karşılaşmasında bu anlamda daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Defansif anlamda ayaklarımız biraz daha yere basıyordu. Maçı seyredenlerden de olumlu eleştiriler aldık. İç sahada son dakikada kaybettiğimiz 6 puanı şuanda arıyoruz. Önümüzdeki oynayacağımız maçlarda bu puan kayıplarını telafi edeceğiz. Ama şu bir gerçek ki, her geçen gün takım oyunumuz daha iyiye gidiyor. İnşallah bundan sonra daha dikkatli olacağız" diye konuştu. 
 
Güneş, futbolcular arasındaki birlikteliği geliştirmek için bir takım çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Kulübümüz düzgün bir kulüp. Şuanda birçok kulüp sıkıntı içindeyken, Yeni Malatya Spor bu gurubun düzgün takımlarından bir tanesi. Oyuncularımıza kendi kulübümüzü anlatıyoruz. Futbolcularımıza iyi bir kulüpte olduklarını anlatmaya çalıştık. Öte yandan kendi kalitelerini de anlatıyoruz. Beraber düşündükleri anda daha iyi olacaklarını söylüyoruz. Kaybettiğimiz maçlara bakın, oynadığımız takımların bizden gram kadar fazlası yok. Sadece bizim son dakikada yediğimiz kötü goller var. Belki rakiplerin dikkati bizden fazlaydı. Zaman zaman kulüp içerisinde toplantılar yapıyoruz. Bu birlikteliği sağlamak için zorunlu bir iki saat koyduk. 8-10 saatimiz var ve burada futbolcularımız birbirleriyle oyun oynasınlar, televizyon seyretsinler, sohbet etsinler diye haftanın bir iki günü böyle bir kural koyduk. Onunda faydasını görüyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Diyarbakırspor ile oynayacakları karşılaşmaya da değinen Güneş, "Kocaelispor ve Diyarbakıspor maçlarında daha tedirgin oluyorum. Çünkü Balıkesirspor gibi takımlara karşı hazırlanmak ve motive olmak kolay ama ligde ekonomik sıkıntı çeken, transfer yapamayan takımlara karşı konsantre olmak ve hazırlanmak daha zor diye düşünüyorum. Biz kendi gücümüzü ve kalitemizi biliyoruz. Diyarbakırspor'da genç oyunculardan kurulu. Ama ne olursa olsun artık kendi sahamızda kazanmak istiyoruz. Kazandığımız maçı da taraftarlarımızla birlikte kutlamak istiyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız