SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Telefon Denetimi Kazaları Azalttı"

0
Güncellendi - 2016-02-04 21:28:06
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince araçla seyir halinde iken cep telefonu kullanan sürücülere yönelik olarak sürdürülen denetim ve kontroller neticesinde trafik kazalarında azalma yaşandığı belirtildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Trafik Denetleme Şube ekiplerince Ocak ayı içerisinde genel trafik uygulamalarının yanı sıra, araçla seyir halinde iken cep telefonu kullanan sürücülere yönelik olarak da denetim faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığı belirtildi.

“CEP TELEFONU, ALKOLLÜ TEPKİSİ VERDİRİYOR”

Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, cep telefonu kullanan sürücülerin kazalara sebebiyet verme ihtimalinin daha yüksek olduğu vurgulanarak, “Yapılan araştırmalarda, sürüş sırasında telefonla konuşmanın kaza tehlikesini 6 kat, kısa mesaj okuma ya da yazmanın ise 20 kattan fazla arttırdığını ortaya koymuştur. Uzmanlar, özellikle akıllı telefonlarını ellerinden düşürmeyen genç sürücülerin tehlike altında olduğu ve direksiyon başında tek bir kısa mesaj yazan kişinin, kanında 1,1 promil Alkol bulunan sürücü tepkisi verdiği uyarısında bulunmaktadır. Yine Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, saatte 110 km hızla giden bir araç sürücüsünün aniden durması gerektiğinde reaksiyon mesafesinin normal şartlarda 31 metre iken cep telefonu ile konuşma halinde bu mesafenin 45 metre olduğu belirtilmiştir” denildi.

1 AYDA 866 SÜRÜCÜYE İŞLEM YAPILDI

Emniyetin açıklamasında, Ocak ayı içerisinde seyir halinde iken cep telefonu kullanan sürücülere ilişkin yapılan kontroller esnasında 866 sürücüye işlem yapıldığı da aktarılarak şu bilgilere yer verildi; “Bu bağlamda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 2016 yılı Ocak ayında seyir halinde cep telefonu kullanan sürücülere yönelik yapılan kontrol faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. Bu faaliyetler sonucunda 2015 yılı Ocak ayında seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan 57 araç sürücüsüne işlem yapılırken, 2016 Ocak ayında 866 araç sürücüsü kontrol edilerek işlem yapılmıştır.”

“DENETİMLER ARTTI, KAZALAR AZALDI”

Emniyetin açıklamasında ayrıca şu bilgilere yer verildi:

“Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince seyir halinde iken cep telefonu ile konuşan sürücülere yönelik yapılan denetim faaliyetleri sonucunda; Yaralanmalı Trafik Kazalarında 2016 Yılı Ocak ayında bir önceki yılın Ocak ayına oranla yüzde 43 azalma, Yaralı sayısında 2016 Yılı Ocak ayında bir önceki yılın Ocak ayına oranla yüzde  36 azalma, Maddi Hasarlı Trafik Kazalarında 2016 Yılı Ocak ayında bir önceki yılın Ocak ayına oranla yüzde 13 azalma gözlenmiştir. İlimizde daha güvenli bir trafik ortamının oluşturulması maksadıyla trafik denetimlerimize kararlı ve aralıksız devam edilecek olup sürücülerimizin trafikte her an sorumlu davranmaları ve araç kullanırken cep telefonlarım kullanmamalarını ümit eder, kazasız günler dileriz”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ali yıldız (8 yıl önce)
    emniyet madem o kadar denetleme yapıyor neden biz görmüyoruz. 40 kişilik halk otobüsüne 100 kişi biniyor ve trafid denetlemenin önünden geçiyor neden görmüyorlar üniversite halk otobüsleri denetlenmeli
    0
    0
    Yanıtla