SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dökümleri Çıkacak

A- A+ PAYLAŞ

TİB, İstanbul'da cinayete kurban giden Malatyalı bar işletmecisi Engin Temel cinayetinde kritik olan olay anı telefon dökümlerini Emniyet'e verecek. Cinayetten 1 saat önce ile 10 dakika sonrasını kapsayan görüşmeler olayı aydınlatabilir

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Engin Temel cinayeti soruşturmasında mahkemenin istediği ancak özel hayatın gizliliği gerekçesiyle gönderilmeyen telefon dökümlerini soruşturma savcısı Hasan Hüseyin Bölükbaşı'nın bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu verme kararı aldı. Kayıtlar önümüzdeki günlerde Emniyet'e teslim edilecek.
Cinayetten hemen sonra istenen ancak 14 ay sonra verilen kayıtlar, düğümü çözmeye yeterli olabilir. Telefon kayıtlarının çapraz olarak sorgulanması sonucunda olayın failleri ile azmettiricisi büyük ölçüde ortaya çıkartılacak.

Love Bar'ın işletmecisi Engin Temel, 8 Aralık 2008 günü Şişli'deki evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Polis cinayetle ilgili ipucu bulmak için aralarında ünlü sanatçıların da bulunduğu 100 kişinin ifadesine başvurmuştu. İstanbul Cinayet Masası ekipleri, Temel'in cep telefon kayıtlarını, cinayetin işlendiği sokak üzerinde ve civardaki tüm sokaktaki kamera kayıtlarını inceledi ancak hiçbir ipucuna rastlanmadı. Polis, Şişli Adliyesi'ne başvurarak cinayetten 1 saat önce ile 10 dakika sonra arasında kalan süre içinde baz istasyonu üzerinde konuşma yapılan tüm cep telefonlarının tespiti için izin istemiş, yapılan 3 müracaatta da 'özel hayatın gizliliği' gerekçesiyle izin verilmedi.

Cinayetin şifresini çözebilir
SoruŞturma savcısı Hasan Hüseyin Bölükbaşı, mahkemeye kayıtların verilmesi için başvuruda bulundu. TİB, bu kez başvuruyu kabul etti. Şimdi cinayet gecesi Şişli 19 Mayıs Caddesi Dr. M. Hüsnü İsmet Öztürk Sokağı'nı kapsayan baz istasyonunun kayıtları çıkarılıyor. Bu telefon kayıtları, polise gönderilecek. Telefon kayıtları, cinayetin çözümünde kilit rol oynayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız