SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dolandırıcıları Yakalandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:52
Telefon Dolandırıcıları Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep polisi, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 5  ilde birkaç saat içinde vatandaşları 180 bin TL dolandıran 4 kişiyi yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, Denizli’de ikamet eden bir vatandaşı telefonla arayan şahıs, kendisini emniyet müdürü olarak tanıtarak, “Yanımda başsavcım var, şu anda çok gizli bir operasyon yürütüyoruz. Terör örgütü mensupları sizin de isminizi kullanarak dolandırıcılık yapmaktalar. Bu şahısların yakalanması için sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Size vereceğim hesap ve isimlere para yatırın, biz de örgüt mensupları parayı çekerken yakalayalım” dedi. Vatandaş dolandırıcılara inanarak verilen hesap numarasına parayı yatırırken, dolandırıcılar aynı yöntemle birkaç saat içinde 5 ayrı ilde vatandaşların 180 bin TL’sini dolandırdı. Mağdur vatandaşlar şüpheli Ş.E.’nin banka hesabına 40 bin TL, şüpheli Ş.E.’nin PTT hesabına 20 bin TL ve şüpheli S.A.’nın banka hesabına 20 bin TL olmak üzere Gaziantep’te bulunan şüphelilere toplam 80 bin TL, Ankara, Malatya, Adana ve Şanlıurfa ilerindeki şüphelilerin hesabına da toplam 100 bin TL yatırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Gaziantep polisi, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde şüphelilerden N.Ç., Ş.E. ve S.A.’yı Gaziantep’te, İ.Y.’yi ise Şanlıurfa’da yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonda polis, şahısların banka hesaplarında bulunan 9 bin TL’ye de el koydu. Gözaltına alınan 4 zanlı, alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız