SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dolandırıcıları!

A- A+ PAYLAŞ

Cep telefonundan aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, kredi kartı bilgilerini almak isteyen ya da kontör isteyen dolandırıcılar aranıyor.

Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 46 yaşındaki H.G. polise başvurarak; 0533 736 **** nolu telefonunu 0534 930 **** nolu telefonla arayan şahsın kendisini polis olarak tanıttığını, cep telefonunun sim kartının kopyalandığını, aynı şekilde kredi kartının da kopyalandığını söyleyerek kredi kartı bilgilerini istediğini, kendisinin bu şahsa inanmadığını, şikayetçi olduğunu bildirdi. Polisin yaptığı araştırmada, arayan telefon numarasının Çivril doğumlu 75 yaşındaki M.Ç. adına kayıtlı olduğunu belirledi. Soruşturma sürüyor.

Polisten yapılan açıklamada ayrıca, 54 yaşındaki N.S. adlı bayanın 0538 *** ** ** nolu cep telefonunu arayan bir erkek şahıs kendisini Başkomiser E. A. olarak tanıttığı, N.S.’ye “telefonunuz terör örgütü tarafından kullanılıyor, temize çıkmanız için verdiğim numaralara kontur yüklemeniz lazım” dediği, N.S.’nin ise şahsın verdiği 0545 572 ** **-0544 763 ** **-0545 479 ** **-0545 479 ** **-0545 607 ** **-0545 546 ** **-0554 402 ** ** nolu hatlara toplam 500 kontör gönderdiği, daha sonra dolandırıldığını anlayınca polise başvurduğu belirtildi. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız