SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Bağlantılı Şebekeye Operasyon

0
Güncellendi - 2018-09-26 04:03:38
Uluslararası Bağlantılı Şebekeye Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir vatandaşın FETÖ/PDY tehdidiyle dolandırılmasıyla ilgili Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Gürcistan ve Kıbrıs'la da bağlantıları bulunan 8 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 2'si tutuklandı.

Jandarma'nın operasyonuyla ilgili olarak Valilik aracılığıyla şu bilgiler verildi:

"20 Eylül 2018 tarihinde saat 13.30 sıralarında Malatya ili Akçadağ ilçesi Çevirme mahallesinde ikamet eden H.P’yi telefon ile arayan bir şahıs, Akçadağ İlçe Emniyet Müdürlüğünden aradığını, H.P.’nin kimlik bilgilerinin FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından ele geçirildiğini ve şahsın evine ekip gönderdiklerini söyleyerek telefonu kapatmıştır. Aynı gün H.P isimli şahsın evine giden ve kendisini polis olarak tanıtan erkek bir şahıs evde bulunan değerli eşyaların fotokopisini alacağını söyleyerek 2.205 Euro, 700 TL nakit para ile (1) adet altın bilezik (56 gr) ve (1) adet altın seti (130 gr.) alarak ayrılması sonrasında dolandırıldığını anlayan H.P. Akçadağ İlçe J.K.lığına müracaat etmiştir.

Dolandırıcılık olayı ile ilgili mağdur H.P. ile yapılan ilk görüşme sonucu şahısların plakası tespit edilemeyen beyaz renkli bir otomobil ile Akçadağ ilçesi Çevirme mahallesine geldikleri tespit edilmiştir. Çevrede bulunan kamera kayıtları ve şahısların kullandığı değerlendirilen yol güzergahı üzerinde bulunan Plaka Takip Sistemi (PTS) kayıtlarının incelenmesi neticesinde olayda kullanılan beyaz renkli Fiat Linea marka aracın plakası tespit edilmiştir.

Yapılan teknik takip sonucunda şahısların Malatya il merkezinde bir otelde kaldıkları aracın ise Malatya il merkezinde başka bir bölgede saklandığı tespit edilmiştir. Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışma sonrası şahıslar kalmış oldukları otelde yakalanmış, araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramada “(1) adet taşlı gümüş yüzük, (1) adet altın küpe, (1) adet çeyrek altın, (2) adet altın bilezik, (1) adet altın kolye, (1) adet altın zincir kolye, (1) adet altın set, (1) adet 20.09.2018 tarihli 16,716 tl tutarında havale dekontu, (1) adet 20.09.2018 tarihli döviz bürosuna ait (2.205) Euro satım belgesi, (850) Türk lirası nakit para, (3) adet cep telefonu, Ziraat Bankası ATM’sinden yapılmış (1.800) Türk lirası tutarında havale dekontu,” ele geçirilmiş ve şahıslar gözaltına alınmıştır.

Yapılan inceleme ve araştırmada şahısların organize bir şekilde ülke genelinde örgütlü olarak dolandırıcılık faaliyeti gösterdikleri tespit edilmiştir. Örgütün Gürcistan ve Kıbrıs bağlantılarının olduğu ortaya çıkartılmıştır.

Gözaltına alınan T.E. isimli şüphelinin sahte kimlik kullandığı, gerçek kimliğinin L.B. olduğu ve Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik, Ruhsatsız Ateşli Silah Bulundurma, Kasten Yaralama gibi (20) ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu, hakkında halen (6) ayrı suçtan arama kaydı olduğu tespit edilmiştir.

Devam eden çalışmalar neticesinde;

Şüphelilere araç temin eden ve haksız kazanç sağlayan R.M. ve E.T. isimli şahıslar tespit edilerek gözaltına alınmıştır.Organize suç örgütünü Gürcistan’dan yönettiği tespit edilen M.A. ve M.R.E. isimli şahıslar ile Kıbrıs’ta ve Adana ilinde bulunan ve paraların aktarıldığı tespit edilen çete üyeleri F.S ve E.K. isimli şahıslar hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve banka hesaplarına tedbir konulmuştur.

Organize Dolandırıcılık olayı ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar 24 Eylül 2018 tarihinde adli makamlara sevk edilmiş, R.M. ve E.T isimli şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, D.S. ve L.B. isimli şahıslar ise tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişlerdir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız