SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dolandırıcısı Banka Önünde Yakalandı

0
Güncellendi - 2017-11-11 03:27:25
Telefon Dolandırıcısı Banka Önünde Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Sigorta şirketinden arıyor numarası yaparak, aradıkları şahsın banka hesap bilgilerini ele geçirip hesapdaki parayı kendi hesaplarına aktaran şebekenin bir üyesi Malatya’da yakalandı.

Alınan bilgiye göre; Ankara’da oturan N.Ü. adlı şahısı 444 ile başlayan bir numaradan arayan bir kişi, sigorta şirketinden aradığını belirterek, sigorta işlemi yapıldığını söyledi. N.Ü. ise böyle bir işlem yaptırmadığını söyledi. Telefondaki kişi, banka hesabının kontrol etmek için, hesap bilgilerini istedi. Bankadan arandığına inanan N.Ü.,  hesap bilgilerine telefondaki şahsa verdi. Ardından telefondaki şahıs, daha sonra N.Ü.’den cep telefonuna gelen şifreyi de istedi. N.Ü., cep telefonuna gelen şifreyi de karşı tarafa verdi.

N.Ü., kısa bir süre sonra banka hesabındaki 50 bin TL tutarındaki paranın 29 yaşındaki Malatya nüfusuna kayıtlı M.B. adlı şahsın  bir bankanın Malatya Şubesindeki hesabına aktarıldığını görünce zaman kaybetmeden şikayette bulundu. Şikayet üzerine 50 bin TL’nin gönderildiği bankanın Malatya Şubesindeki hesap bloke edildi. Bundan habersiz olan M.B., bankaya giderek parayı çekmek isteyince, banka görevlileri parayı bloke nedeniyle ödemediler.

Emniyet Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda M.B., merkez PTT binasının önünde yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede M.B.’nin yankesicilik ve dolandırıcılık suçlarından çok sayıda suç kaydının bulunduğu belirlendi.

Soruşturma devam ediyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • onur (6 yıl önce)
    Ptt olsun bankalar olsun parasal işlemlerin yapıldığı kalabalık kurumlarda danışma görevlisi bulunmadığı için güvenlik görevlileri danışmanlık yapıyor bu çok yanlış çalışanlar güvenlik değil soru cevap makinesi gibi herkese cevap veriyor tarif ediyor yön gösteriyorlar resmen olası bir dolandırıcılık olayını gözden kaçırabilir güvenlikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (6 yıl önce)
    izine malatyaya gelmiştim Asker kardeşinin yanından geliyorum kıbrıstan diyerek Ben den ozamanın parasîyla iyi para götürmüştü sahtekar hakımızdaki bilgileri mahalle Bakalından almış ve bizi dolandîrmıştı ve aynı günde yakalanmıştı bir başka suçtanda komiser acîmış genç Hapise girmesin diye mahkeme cezasînı kendi cebinden ödemişti ve ertesi gün gelip bizi dolandırmîştı
    0
    0
    Yanıtla