SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dolandırıcısına Suçüstü

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:17
Telefon Dolandırıcısına Suçüstü
A- A+ PAYLAŞ

Kendilerine savcı ve polis süsü vererek telefonla aradıkları bir gençten evdeki altınları getirmelerini isteyen şebekenin Malatya’daki elemanı, bilezik sanılan poşeti bırakılan direğin altında alırken Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince suçüstü yakalandı.

Olay şöyle gelişti; 29 yaşındaki Abdullah Gürakar (alttaki fotoğrafta) adlı şahısı cep telef onundan arayan şahıslar, telefondan polis telsizi sesi de vererek kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin kullanılarak terör örgütüne kaleşnikof silah ve el bombası sağlandığı ve yine kendi adına kredi çekildiğini söyleyerek, şahısı bu durumdan kurtarmak için evde bulunan altınları verilen adrese getirmesini istediler.

Abdullah Gürakar, ise durumu Asayiş Şubesi’ne giderek durumu polise bildirdi. 

ŞÜPHELİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI 

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri ise poşetin içerisine tel parçaları koyup bilezik görüntüsü sağlayarak, Abdullah Gürakar’ı dolandırıcıların söylediği adrese yönlendirdi. Çevreyolu üzeri Adliye binasının arkasında önlem alan polis ekipleri, direğin altına bırakılan poşeti alarak cebine koyan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan İ.Ç. (29) adlı şahısı suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan ve Malatya’da kayısı pazarında hamallık yaptığı öğrenilen İ.Ç.’nin, Şanlıurfa’dan asıl şebekenin yönlendirmesi ile olaya karıştığı, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtanların Şanlıurfa’da telefonla konuşarak olayı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

“BİZ POLİSİZ DEYİNCE, DOLANDIRICILIK OLDUĞUNU ANLADIM”

Abdullah Gürakar, “Beni telefonla arayanların ‘Biz polisiz ve savcıyız’ dedikleri an, ben olayın dolandırıcılık olduğunu anladım ve durumu polise bildirdim. Onları telefonda oyaladım. Gidip durumu polise bildirdim. Ben üzerime düşeni yaptım.  Polislerin bana verdiği poşeti, cep telefonundan söylenen direğin dibine bıraktım. Bir kişi, poşeti aldıktan sonra bölgede bekleyin sivil polisler tarafından yakalandı. Bunlardan şikayetçiyim. Sonuna kadarda davacıyım” dedi.

Bu arada, şüpheli İ.Ç.’nin poşeti alarak cebine koymasınin ardından polisler tarafından yakalaması sırasında yaşananlar ise bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız