SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dolandırıcısından Banka Numarası!

0
Güncellendi - 2016-12-07 17:23:48
Telefon Dolandırıcısından Banka Numarası!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir vatandaşı telefonla arayan dolandırıcı, bankanın numarasından SMS ile kod atarak vatandaşı dolandırmaya kalkıştı.

Malatya’da banka bilgilerine ulaştıkları Abdullah İnce’yi telefonla arayan dolandırıcılar bankanın kendisine bir ödeme yapacağını söylediler. Ödemenin yapılması için bankanın sistemi üzerinden onay kodu gönderen dolandırıcılar, İnce’ye bu kodu onaylamasını söylediler. Ancak Abdullah İnce son anda kendisini arayan numaradan şüphelenerek kodu onaylamadı.

Arayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Abdullah İnce, vatandaşlara dolandırıcılara karşı uyanık olmaları konusunda uyarıda bulundu.

“Bankanın numarasından onay kodu gönderdiler”

Telefonla kendisini arayan şahısın daha önce kullandığı kredi kartlarından dolayı bankanın kendisine bir ödeme yapacağını söylediğini ifade eden İnce, “Beni arayan kişi bankanın genel müdürlüğünde çalıştığını ve adının Hakan Çelebi olduğunu söyledi. Daha önce kullandığım kredi kartlarından dolayı ve başka ürünlerden dolayı 897 lira iadem olduğunu söyledi. Bunu alıp almayacağımı sordu kendisi. Benim de daha önce tüketici haklarına başvurum vardı, acaba onunla ilgili bir şey mi sonuçlandı diye düşündüm. Daha sonra bana ‘banka size bir mesaj gönderecek’ dedi. Konuşmamız devam ederken ‘şifremi unuttum onaylıyor musunuz’ yazan bir mesaj geldi. Buna numarayı kendisine söylememi istedi. Ben tabi bir operatör numarası olduğu için biraz çekindim. O yüzden de kendisine vermek istemedim. Biraz konuşturmak istedim kendisini. Telefonun menüsüne giremediğimi falan söyleyip biraz oyaladım. Ondan sonra bu tür dolandırıcılık vakalarının çoğaldığını ama kendisine güvendiğimi söyledim. Kendisine bana bir numara verin ben size geri dönüş yaparım dedim. ‘Yok’ dedi, ‘gerisi dönüş yapamazsınız’ ifadesini kullandı. ‘Bu sadece günü birlik bir aramadır’ dedi. Geri ödemeyi alıp almadığımı sordu, ben de almak istiyorum dedin. O da almak istiyorsan onay kodunu verin dedi. Öyle deyince ben de vermedim onay kodunu o da kapattı” şeklinde konuştu.

“Banka ‘datalarımıza giriyorlar’ deyince şaşırdım”

Bu telefon konuşmasının ardından genel müdürlüğü aradığını ancak kendisine bankalarından böyle bir arama yapılmadığının söylendiğini kaydeden İnce, “Bankayı aradım ve bana o isimde birinin bankalarında çalışmadığını söyledi. Müşteri hizmetlerine yönlendirdiler. Müşteri hizmetlerine olayı anlattım, bana bankalarına ait iki numara bulunduğunu ve kendilerinin bu numaralardan aradığını söyledi. Peki onay kodu sizin tarafınızdan nasıl gönderildi deyince o da bana dolandırıcılar ‘datalarımıza giriyorlar’ dedi. Ben bunu duyunca şaşırdım” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    banka değil para, adama günahını vermez....
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa kaya (7 yıl önce)
    yanlış kayaya toslamışlar
    0
    0
    Yanıtla