SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Kaydından 2 Yıl Sonra Öldürülmüş

0
Güncellendi - 2016-04-10 01:23:20
Telefon Kaydından 2 Yıl Sonra Öldürülmüş
A- A+ PAYLAŞ

Eylül 2014 tarihinde sokak ortasında öldürülen Serkan Dönmez cinayeti ile ilgili olarak; olaydan 2 yıl önce başlatılan gizli soruşturma dosyasında çıkan evrakta, Serkan Dönmez’in 2 yıl önce hedef alındığına dair iletişim tespit tutanakları tutulduğu ortaya çıktı. Gizli soruşturma dosyasındaki evraka göre; şuada cinayeti azmettirmekle suçlanan ve tutuklu yargılanan M.K.A.’nın 2012 yılında Serkan Dönmez’e yönelik eylem  yapmayı planladıkları ve bununda telefon dinlemesi ile elde edildiği kaydediliyor.

Olay, 12 Eylül 2014 tarihinde merkez Çevreyolu Dilek Otobüs Durağı civarında meydana gelmişti. Olayda, Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez’in oğlu olan 33 yaşındaki Serkan Dönmez (küçük fotoğrafta) işine gitmek üzere evinden çıktıktan bir süre sonra, telefonla konuşarak yürümekte iken silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan Serkan Dönmez, kaldırıldığı Turgut öÖzal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra motosiklet ile cinayeti işleyen tetikçi şüpheliyi kaçırmakla suçlanan motosiklet sürücüsü S.G. (29) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı. Olaydan 7 ay sonra Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan çalışma sonucunda olayın tetikçisi olduğu iddia edilen A.B. (21) ile olayın azmettiricileri oldukları iddia edilen A.H. (40) ve M.K.A. (29) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar A.B. ve S.G. “Tasarlayarak Kasten Öldürme”, sanıklar A.H. ve M.K.A da, “Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Azmettirme” suçlarından yargılanıyorlar.

TELEFONLAR DİNLENMİŞ, TUTANAK YAPILMIŞ: EYLEM YAPACAKLAR

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin almış olduğu ara karar gereğince Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/2654 numaralı soruşturma dosyası görevlendirilen hakim tarafından incelenerek rapor haline getirildi.

Mahkemeye sunulan “Dosya inceleme tutanağı” raporunda şu ifadeler yer aldı:

“… Malatya il Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen fezleke içerisinde eylemler başlıklı  1. Eylemler girişimine ilişkin yazının 3. paragrafında 25.04.2012 tarihinde Malatya'ya gelerek M.K.A.’nın  örgütü topladığı ve M.F. G. ile Serkan Dönmez'e eylem yapmayı planladıklarının belirtildiği ve olaya ilişkin iletişimin tespiti tutanaklarının bulunduğu görülmüştür. İncelenen soruşturma dosyasının kovuşturması devam eden Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 2015/105 esas sayılı kovuşturma dosyası bağlantılı olabileceği tespit edilmekle;  Soruşturma dosyasında 2012 yılında alman gizlilik kararından başkaca bu yönde alınan karar bulunmadığından gizlilik kararının bulunmadığı, soruşturma safahatının ilerlemiş olup derdest olduğu anlaşıldığından düzenlenen tutanak tarafımca imzalanarak kovuşturma dosyasına ibraz edilmişti.”

Söz konusu tutanakta, 2012 yılında yaptırılan telefon dinlemelerinin usulüne uygun olarak yapıldığı da kaydedildi.

ARŞİV FOTO: Cinayetin işlendiği yerdeki bir güvenlik kamerası, evinden çıkan Serkan Dönmez'in öldürülmeden hemen önceki görüntüsünü kaydetmişti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

nn

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı Mehmet Zeki (8 yıl önce)
    Cinayetin sebebi ne bunlar neden öldürmüşler bu olay çıktığı zamandan beri belli değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman Koç (8 yıl önce)
    gizli soruşturmayı yürütenler göz göre göre Serkan Dönmez'in öldürülmesine göz yummuşlar.
    0
    0
    Yanıtla