SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Televizyon İletişimi Kopardı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:18:09
A- A+ PAYLAŞ
“Kanlı Nigar” adlı tiyatro oyununun oyuncuları, Malatya’da Minder Sohbetleri kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Malatyalı ünlü sanatçı Sümer Tilmaç, sohbet esnasında adının tam teşekküllü olduğunu söyledi. 
 
Malatya Park tarafından gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde “Kanlı Nigar” adlı tiyatro oyununu sahneleyen Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Ercüment Balakoğlu, Umut Oğuz, Hilmi Erdem, Müfit Kayacan, Ebru Karaman ve Ender Gülçiçek, alışveriş mağazası fuaye alanında vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlarla sohbet eden ünlü tiyatrocular, soruları da cevapladılar.
 
Genç tiyatroculara önerilerde bulunan Perihan Savaş, genç tiyatrocuların ilk önce yaptıkları işi sevmeleri gerektiğini belirterek, tiyatroya gönül verilmediği takdirde yapılamayacağını dile getirdi. Ünlü tiyatro sanatçısı, “Tiyatroya gönül vermediğiniz takdirde yapamazsınız. Para kazanma yönünden bakıldığında tiyatroda çok fazla para kazanılmıyor. Tiyatro bir gönül işidir. Tiyatro sahnesi, er meydanında olan bir sahnedir” diye konuştu.
 
Sinema ve tiyatroya gidenlerin sayısının azaldığına dikkat çeken Savaş, “Geçmiş dönemle bu dönem tiyatrosuna bakarsak teknik daha da geliştirildi. Ama ben üzülerek şunu söylüyorum ki, artık çok zor tiyatroya gidiyoruz, çok zor sinemaya gidiyoruz. Evimize televizyonlar girdiği andan itibaren o iletişimi kopardık. Ama sinemayı sinemada seyretmek, tiyatroyu tiyatro sahnesinde seyretmek çok daha büyük bir keyiftir” dedi.
 
Malatyalı ünlü dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Sümer Tilmaç ise, isteyerek ve sevilerek yapılan her şeyin mahsulünün de güzel olduğunu söyledi. Tilmaç, gençlerin bir an evvel meşhur olma sevdasından kaçınmaları gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de bir an evvel artist ya da meşhur olma sevdasında olanlar var. Biz onlara diyoruz ki, ağır ağır çık bu merdivenleri. Dikkat et, çıkarken bak, inerken aynı insanlarla karşılaşacaksın. Bu, Malatya siyaseti içinde çok önemli bir laf. Hakikaten çıkarken çok güzel oluyor da, inerken sonra o insanlarla karşılaşınca tanınmazdan geliniyor. Onun için genç arkadaşlarımız özen göstersinler. Meşhur olmak bir şey değil, önemli olan adam olmak. Adam olsunlar ya da kadın olsunlar. Türk kadınını temsil etsinler” şeklinde konuştu.
 
Ünlü sanatçı, ailesinin Malatya’da Sümer Dokuma Fabrikası’nda çalıştığını kaydederek, “Sümer Mahallesi’nde doğdum. Sümer İlköğretim Okulu’na gittim. Adım Sümer. Bu kadar teşekküllü bir isim olmaz. Tam teşekküllü bir ismim var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız