SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Televizyonun Zararları Oldukça Fazla"

0
Güncellendi - 2016-03-03 02:47:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisinin başlattığı “Medya Bağımlılığı” projesi Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir aradaydı.

Düzenlenen konferansa sunumunu yapmak üzere Gençlik Meclisi yürütme kurulu üyesi Büşra Çeçen, Fatih Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Büşra Çeçen “Televizyonun Toplum Üzerindeki Etkisi” konulu sunumunda,  televizyonun Dünya ve Türkiye tarihinden bahsederek televizyonun dünyadaki haberleri almamızda ve reklamlar aracılığıyla yeni teknolojilerden haberdar olmamıza yardımcı olduğunu dile getirdi.

Çeçen, “Televizyonun faydaları bu kadar sınırlı iken zararları oldukça fazladır. Günde 2 saat televizyon izlersek, bu yılda 730 saate ve 45 gün ya da 45 geceye denk gelmekte. Fakat biz günde 2 saatten den daha fazla izlemekteyiz ve bunun da bizim hayatımızda ne kadar zaman kaybına neden olduğunu görmekteyiz.” dedi.

Çeçen, medya araçlarının özellikle çocukların somut işlem dönemlerinde iken çok etkilendiklerini ve televizyonda izledikleri çizgi film karakterlerini kendilerine arkadaş edinerek asosyalleştiklerinden bahsetti.

Televizyonun sadece çocukları değil yetişkinleri de olumsuz etkilediğini söyleyen Çeçen, reklamlar ile ihtiyacımız olmayan şeyleri de tükettiğimizi ve bunun da tüketim çılgınlığına sebebiyet verdiğini, televizyonda yayımlanan filmlerin kültürümüzle alakasız olduğunu ve bu tür filmlerin toplumumuzu kültürel yozlaşmaya sürüklediğini vurguladı.

Çeçen, “Televizyon izlemekten vazgeçemeyiz fakat izleme saatlerimizi sınırlayabiliriz. Bir zaman süresi getirtebiliriz ya da bir program belirleyip sadece onu izlemeliyiz. İzlediğimiz programlar da seçici olmalıyız ve izlediğimizi programı ailemizle tartışarak olumlu veya olumsuz yönlerini tespit edebilmeliyiz. Haftanın bir gününü “Televizyona Hayır” diyerek o günümüzü farklı etkinlikler yaparak televizyonsuz da bir günün geçebileceğini öğrenebilmeliyiz.” dedi.

Projeden dolayı Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisine teşekkür eden Fatih Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Mustafa Şahintürk, günümüz de teknolojinin, medyanın ve televizyonun insan hayatına ciddi bir etkisi olduğunu ve bu tür konferanslar ile farkındalık yaratılabileceğini dile getirdi.

Konferansın sonun da öğrenciler Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Büşra Çeçen’e konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Bülten

d2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fatih (8 yıl önce)
    Yani kendisi 2 saatten az izliyor öylemi?? Arkadaş herkes birşeylerin uzmanı olmuş maşallah. Eğitimsiz eğitimciler :)
    0
    0
    Yanıtla