SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEMA Üyelerine Eğitim Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:16
TEMA Üyelerine Eğitim Verildi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Genç TEMA üyelerine Malatya’da iki gün eğitim verildiği bildirildi. İnönü Genç TEMA Topluluk Başkanı Hakan Yalçın, yaptığı açıklamada, “Hedef Kitlesi; 50 ilde çevre sorunları hakkında farkındalık kazanarak, bu sorunlarla mücadele yöntemleri ve yerel işbirlikleri konusunda eğitilmiş 2 bin 500 üniversiteli genç olan ‘Dünyayı Kurtaran Adım Projesi’nin ilk adımları İnönü Üniversitesinde atıldı. “Dünyayı Kurtaran Adım” projesi, çaresizliğimizi bir şeyleri değiştirme gücüne dönüştürüyor. Dünyayı Kurtaran Adım projesi ile gençlerin doğanın korunması ve geleceği konularında söz sahibi olmaları ve kendi yaşadıkları bölgedeki çevresel sorunlarla mücadele kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje, Türkiye’nin seçilen 50 ilinde, 100 üniversite öğrencisini kapsamlı bir çevre eğitimi ve liderlik programına tabi tutuyor. Bu 100 genç, programda edindikleri bilgi ve becerileri, üniversitelerinde oluşturacakları 50 kişilik bir grup üniversite öğrencisine aktarıyor.

Gençler, programın sonunda kendi yaşadıkları illerdeki, yerel doğa sorunlarını farklı bir bakış açısıyla ele alıyorlar. Bunun ardından bu doğa sorunlarına çözüm olabilecek projeler oluşturmayı ve yerel katılımla hayata geçirmeyi hedefliyorlar. Aldıkları eğitimin içeriği, hem çevresel sorunları tespit etmekte ve bu sorunlarla mücadeleyi projelendirmekte, hem de projenin başarıya ulaşabilmesi için yerel kanalların nasıl kullanılacağı konusunda onlara rehberlik edecek” ifadelerini kullandı.

“Proje, 11-16 Mart 2014 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen Eğitmen Eğitimi’ne İnönü Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu’nu temsilen katılan Hakan Yalçın ve Erdem Yalçın tarafından yürütülüyor” diyen İnönü Genç TEMA Topluluk Başkanı Hakan Yalçın, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“Ben ve Başkan Yardımcısı Erdem Yalçın tarafından “Adım Adım Projesi’ katılımcıları olan 73 kişiye, 5-6 Kasım günlerinde 2 gün süren eğitim verildi. İki günlük teorik eğitimden sonra açık alanda yapılması gereken ikinci bölümü Üniversite yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Açık alanda yapılan ‘Doğa Etkinliği’ne İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik ’in ziyareti ve Genç TEMA’larla sohbeti ayrı bir renk kattı. İnönü Genç TEMA’nın Yerleşke sahası içinde ‘Genç TEMA Ormanı Projesi’ konusundaki sözleri Genç TEMA’ları heyecanlandırdı ve mutlu etti.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız