SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temas ve Sosyal Mesafe Sınırlamasıyla Böyle Oldu

0
Güncellendi - 2020-03-28 21:17:26
Temas ve Sosyal Mesafe Sınırlamasıyla Böyle Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılmasının önüne geçilmesi  konusunda en önemli tedbir olarak gösterilen, insanların kalabalık biçimde bir arada olmasının önlenmesi, kişilerin birbiriyle yakın temasının kesilmesi ve evde kalınmasının, sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden genel kabul görmesi sonucunda bütün dünyada olduğu gibi Malatya’da da kentin en kalabalık mekanları büyük ölçüde boşaldı ve sessizliğe gömüldü.

Malatya’da her daim, “iğne atsan yere düşmez” tabiriyle tarif edilecek bir kalabalığa sahip plan eski belediye binası arkasındaki işçiler - kahvehaneler ve köfte ve dürümcüler sokağı da, koronavirüs salgının Türkiye’de yaygınlaşmaya başlaması  ve tehlikenin giderek artması sürecinde yavaş yavaş kalabalıklardan arınmaya, sessizleşmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeler ile bu sokaktaki birçok mekanın kapanmak zorunda kalması sonucunda ise, koronavirüs öncesi kalabalıktan, sokaklara taşan sandalye ve masalardan, satıcılardan adım adım ilerlemenin mümkün olduğu söz konusu sokak şimdilerde artık tümüyle boş ve insandan, sesten yoksun günler yaşamaya başladı.

Öte yandan, geçtiğimiz Cuma günü 65 Yaş ve üstü olan vatandaşlardan sokağa çıkma yasağını ihlal eden 50 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Ayrıca, sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1850 yaşlı vatandaşın 155'i arayarak yardım ve destek istediği de öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Miyase (4 yıl önce)
    İşlek bir cd resmini niye koyuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla