SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEM'cilere Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Adıyaman'da 10 ilden 20 polis memuruna 'Yakalama ve Gözaltına Alma Yöntemleri' ile ilgili eğitim veriliyor.

Adıyaman Emniyet müdürlüğü Mobese merkezinde açılışı yapılan eğitim 5 gün sürecek. Polis memurlarına verilen eğitimlerin açılışına Vali Ramazan Sodan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, emniyet müdür yardımcıları ve terörle mücadele ekiplerinde görevli polis memurları katıldı.

Türkiye'de 4 bölgede verilen eğitimlerin Adıyaman'daki bölümüne Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Tunceli, Şanlıurfa ve Şırnak Emniyet Müdürlüklerinin terörle mücadele şubesinde görevli toplam 20 polis memuru katılıyor.

Eğitimde Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sağlık Müdürlüğü görevlileri çeşitli konularda eğitim verecek.
Açılışta konuşan Vali Ramazan Sodan, türk polis teşkilatının ülkenin huzur ve rahatı için gece gündüz çalıştığına dikkat çekerek, hizmet standartlarının arttırılmasının önemli olduğunu işaretti.

Vali Sodan, eğitime katılan polis memurlarının bu eğitimleri önemsemesi gerektiğini ifade ederek, yasaların tam manasıyla uygulanması ve teknolojik imkanlar sayesinde delillerden suçluya ulaşmanın daha kolay olduğunu söyledi.
Emniyet Müdürü Mehmet Ali Bilici ise, polis teşkilatının hukuki ve mesleki konulara hakim olmasının önemini vurgulayarak, 10 ilden gelen polis memurlarının bir birleriyle tecrübelerini paylaşacağını ifade etti.

Açılış konuşmaları sonrasında polisevindeki toplantı salonunda eğitimler başladı. İlk eğitimi Cumhuriyet Savcısı Durdu Özer verdi. Durdu Özer, terörle mücadele ekiplerinin AB standartlarının üzerinde bir çalışma sergilediklerini ve mevzuata hakim olduklarını belirterek, yasal tüm yolları en iyi şekilde kullandıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız