SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEM'den Üniversitelilere Uyarı: 'Lütfen Dikkat Edin"

0
Güncellendi - 2018-10-02 07:00:04
TEM'den Üniversitelilere Uyarı: 'Lütfen Dikkat Edin
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi, İnönü Üniversitesi'nde Bilgeler Yolu'nda (Pembe Yol) stant açarak, üniversite öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetinde bulundu. Emniyet ekiplerine, üniversitede eğitim gören öğrencilerde yardımda bulunuyor.

İl Emniyet Müdürlüğü, 'El Ele Güvenli Geleceğe' standını kurarak, kente ilk kez gelen şehre yabancı ve istismara açık öğrencilerin terör örgütlerinin ağına düşmemesi ve polisin her zaman yanlarında olduğunu hissettirmek için broşür dağıttı ve bilgilendirmede bulundu.

Açılan stantta öğrencilere ve ailelerine ücretsiz ikramlarda bulunan ekipler, bilgilendirmede faaliyetleri kapsamında, "Terör örgütleri eleman teminini 14 ila 25 yaş arası gençlerden seçiyor. Arkadaşınız, etnik köken ve dini değerlerle hemşehrinizmiş gibi davranarak sizlerle ilk iletişimi kuruyorlar. Bir dernek, sinema ya da gezi etkinliği adı altında sizlerle iletişim kurduktan sonra sizi yavaş yavaş örgütün içerisine çekmeye çalışıyorlar. Bu konuyla ilgili lütfen dikkat edin, farkında olun. Sizlerin idealleri, amaçları var, o yüzden buradasınız. Şuna özellikle dikkat edin; almadan vermek Allah'a mahsus. Sürekli birileri size yardım ediyordur. Not, barınma, beslenme ihtiyacınızdır, sizinle ilgileniyorsa mutlaka bunda bir soru işareti arayın ve dikkatli olun. Güveni sakın elden bırakmayın" denilerek, çeşitli uyarılarda bulundu.

Öğrenciler, emniyet tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme faaliyetiyle ilgili, "Malatya'ya ilk defa geliyoruz. Anne ve babamızdan uzaktayız. Bizi bekleyen tehlikelere karşı emniyetin yapmış olduğu bilgilendirmeyi çok faydalı bulduk. Terörle mücadelede emniyetle öğrencilerin iç içe olması oldukça iyi bir uygulama" dediler.

Malatya Valisi Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi Başkanı Hasan Meşeli de ziyaret ederek, emniyet görevlilerinin çalışmalarına destek verdiler.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (5 yıl önce)
    Malet arazisindeki yurtlarda kalan öğrencilerin ulaşım sorununa ele alınması gerekiyor. Kimi öğrenciler yurttan üniversiteye yürüyerek gidip geliyor. Mesafe hem uzun hem de tehlikeli... özellikle jandarmanın önündeki ışıklarda Malatya istikametinden gelen araçlar tam görülmüyor ve karşıdan karşıya geçişlerde öğrenciler araçlara çok da dikkat etmiyorlar. O bölge kazaya davetiye çıkarıyor. Ciddi bir kaza olmadan yurt ile jandarmanın olduğu bölgede üst geçit gibi önlem alınması gerekiyor...
    0
    0
    Yanıtla