SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Temel Atma Töreni Artık Yok'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:52:41
'Temel Atma Töreni Artık Yok'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, video konferans sistemi ile Malatya ve Darende ilçesi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı kurumlarca yaptırılan projelerinin açılışını gerçekleştirdi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan Türkiye genelindeki toplam 175 eserin açılışı için Ankara Atatürk Spor Salonu'nda toplu açılış töreni düzenlendi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Çiğdem Karaaslan ve kalabalık bir topluluk katıldı. Törende AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı da hazır bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu, toplu hizmete açılacak 175 projenin, 36 baraj, 4 içme suyu tesisi, 2 atıksu arıtma tesisi, 13 sulama tesisi, 47 gölet/gölet ve sulama/gölet sulaması, 51 taşkın koruma tesisi (51 ana iş kapsamında 343 taşkın koruma tesisi), 6 diğer DSİ tesisi, 7 ormancılık, 7 milli park projesi ile 2 meteoroloji tesisinden oluştuğunu ifade etti.

Daha sonra konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu;   “Doğu’ya, Batı'ya, Akdeniz’e, Ege’ye, Trakya’ya, muhteşem eserler kazandırıyoruz. Türkiye’nin kaynaklarını Türkiye’ye kazandırıyor, halkımızın refah seviyesini yükseltiyoruz. Anadolu’nun bereketli topraklarını, Türkiye’nin geleceği için birer birer zenginliğe dönüştürüyoruz. Biliyorsunuz ki su hayattır, su azizdir. Büyükler ne güzel söylemişler 'su gibi aziz ol' diye. Su gibi aziz olmak için suyun kıymetini bilmek lazım. Hayata ve insana hizmeti esas alan siyasetimizde en çok önem verdiğimiz hususların başında bunun için su geliyor” ifadelerini kaydetti. 

“ESKİDEN TEMEL ATILIYOR, PROJE UNUTULUYORDU”

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi: 

“2003 yılı öncesi, sulaması hariç bir gölet ancak 16 yılda 40 milyon Türk lirasına bitirilebiliyordu. AK Parti iktidarında benzer bir gölet sulamasıyla birlikte hem 1,5 yılda hem de sadece 4 milyon Türk lirasına tamamlanır hale geldi. Yani tesislerin hem maliyetlerini hem bitiş sürelerini tam 10 kat azalttık. AK Parti olarak hizmet çıtasını o kadar yükselttik ki şimdi bir seferde 175 tesis açabiliyoruz. 2000 öncesinde bırakın dev tesisleri toplu şekilde açmayı, mütevazi bir tesis için bile neredeyse Bakanlar Kurulu topluca açılışa gidiyordu. Hatta bırakın açılış merasimini, sadece temel atmak için bile ayrı bir merasim yapılıyordu. Şimdi bizde, temel atma merasimleri artık yok. Çünkü temel atmak bir işe başlamak, akıbet hayrola derlerdi. Sonunda akıbetini hayırlı kılmak için çalışıp, bugün olduğu gibi açılış törenleri yapıyoruz. Sonra ne oluyordu biliyor musunuz, temel atmadan sonra, o projeler kaderine terk ediliyor ve unutuluyordu. Memleketimizin dört bir köşesinde temeli atılmış ama devam etmeyen projeler, tesisler öylece kalıyordu. Bu milletin parası, bu ülkenin kaynağı boşa harcanıp gidiyordu.”

Törende Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurumlarca yapılan 175 tesis içinde yer alan 4 adet tesisin toplu açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara, Tekirdağ, Şanlıurfa ve Malatya’ya video konferans sistemi ile bağlanarak gerçekleştirildi. 

DAVUTOĞLU VİDEO KONFERANS SİSTEMİ İLE MALATYA'YA BAĞLANDI

Başbakan Davutoğlu’nun Darende ilçesindeki Gökpınar Sulama tesislerinin açılışı için video konferans sistemi ile bağlandığı Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Gökpınar Köyünde düzenlenen törende de, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Alim Barut,  Darende Kaymakamı Ali Türk, Gürün Kaymakam Vekili ve Divriği Kaymakamı M. Nebi Kaya, Darende Belediye başkanı Süleyman Eser,  Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Okan Bal, DSİ Malatya 92. Şube Müdürü Kenan Karabulut  hazır bulundular.

Törende Darende ilçesindeki Gökpınar Sulama Projesi, Tohma Çayı Taşkın Koruma Projesi ve Yavuzlar Taşkın Koruma Projesi, Malatya Tulga Havalimanı için kurulan otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ile birlikte Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce Malatya’da yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaların açılışı yapıldı. 

58 BİN DEKARLIK ALANDA SULAMA YAPILACAK

Başbakan Davutoğlu’nun Darende ilçesine bağlantısı esnasında konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Kayısı diyarı Malatya'mız adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sulama suyunun kaynağı Sivas ilinin sınırlarında olduğu için Sayın Sivas Valimiz Adim Barut ile beraber açılıştayız.  Açılışını gerçekleştireceğimiz 185 milyon TL'ye mal olan Malatya Darende Gökpınar Sulaması ile Gürün ilçesinden başlayıp Darende Balaban beldesine kadar olan 58 bin 970 dekar alandaki kayısı bahçeleri ve zirai arazileri sulayacağız. Proje ile 35 milyon TL’lik gelir artışı sağlanacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca ayrıca; ilimize müteferrik Taşkın Koruma Tesisleri kazandırılmıştır. Kazandırılan bu tesisler ve 175 tesis ülkemize hayırlı olsun.  İlimize kazandırılan bu tesisler nedeniyle başta zat-ı alileriniz olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımıza ve ekibine tüm Malatyalıların şükranlarını arz ediyorum” dedi. 

“İNŞALLAH DARENDE’YE GİDERİZ”

Başbakan Davutoğlu, “Bizde destan şehre,  Malatya’mıza buradan selamlarımızı iletiyoruz. Gökpınar Sulama tesislerinin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun  “Orada açılışı yapıyorsunuz, makas ve kurdele sizde” talimatı üzerine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer katılımcılar toplu halde açılış kurdelesini kestiler.

Başbakan Davutoğlu, “İnşallah Darende’ye gideriz, Gökpınar’ı görürüz. Destan şehrimize selam olsun” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Ak Parti, Malatya Valiliği, Darende Belediyesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız