SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Temel Öğemiz Düzgün Çalışma'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:03:08
'Temel Öğemiz Düzgün Çalışma'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, basın mensuplarına Eskimalatya'daki Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda verdiği iftar yemeğinde, çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Battalgazi Belediyesi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,Malatya'da çalışan gazetecilere ve televizyonculara Battalgazi Kervansaray'da iftar yemeği verdi.

Cuma akşamı düzenlenen iftar programı Battalgazi Kervansaray da yapıldı. Belediye Meclis Üyesi Şahin Doğan’ tarafından yapılan açış konuşması ile programın Başkan Selahattin Gürkan’ın isteği üzerine gerçekleştiği belirtildi.

İftar sonrası basın mensuplarına bir konuşma yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bazı basın ve yayın organlarında çıkan yazılarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Gürkan,  temizlik ihalesinden, işçi alımına, MORMAŞ A.Ş çalışma şeklinden, işçi ücretlerinin planlanması gibi eleştirilere de cevap vererek herhangi bir şaibeye bulaşmadıklarını, kanunun gereğini yaptıklarını ve bu nedenle de vicdanen rahat olduklarını söyledi.

Basın mensuplarından helallik de isteyen Gürkan, Eleştirilere her zaman açık olduklarını kaydederek basın mensuplarından kendilerine yol çizme konusunda da üzerlerine düşen görevi yapmaları gerektiğini işaret ederek “sizler bizim gözümüz kulağımızsınız” dedi.

En temel öğemiz düzgün çalışmaktır

Gürkan konuşmasında “ Bizler şehri emin olarak memlekete hizmet etme noktasında gecemizi gündüzümüze katarak bu memlekete en güzel hizmetleri sunmaya gayret gösteriyoruz.  Onun gayreti ve çabası içindeyiz. Zaman zaman bu hizmetler yapılırken yanlış algı veya yanlış anlaşılmalar da olabilir. Ancak şunu ifade edeyim Bizim bulunduğumuz yerde, 35 yıldan beri devlette, 10 yıldan beri de Belediye’de hizmet vermekteyim. Bu süreç içerisinde en temel öğemiz düzgün çalışmak dürüst olmak, hakkaniyetli olmak, adil ve adaletli olmaktır.

Basın bize mihmandanlık edecektir

Onun içindir ki bizim için herhangi bir, cemaat, cemiyet, meşrep mensubiyetinin ötesinde, kişilik boyutu, adil ve adaletli boyutumuz öne çıkmıştır. Biz bu sermayemizi yitirmek istemiyoruz. Basındaki arkadaşlarımız da hakikaten bir kamu görevi ifa ediyorlar.  Bizler enerjilerimizi ve sinerjilerimizi, birlik ve beraberlik içerisinde memleketimizin yararına olan projeler üzerinde hemfikir olarak yoğunlaştırsak memleketimiz ve memleketimizin insanı kazanır.  Şimdi biz neticede insanız beşeriz. Neticede bizim da yanlışlarımız eksiklerimiz olabilir.  Bu anlamda özellikle gözümüz ve kulağımız olan siz televizyon ve gazetecilerin bizlere uyarıları bize rehberlik ve mihmandandık edecektir. Bizim yol haritamızı belirleyecektir. Bu konuda kimsenin kuşkusu ve endişesi olmasın. Bizim tek arzumuz bu memleket istikbale daha güzel bir şekilde nasıl hazırlanır onun gayreti ve çabası içindeyiz. Malatya’mızın geçmişi hakikaten parlak maziyle dolu bir geçmişi var. Geleceğimiz niye olmasın” ifadelerine yer verdi.

Yeşile Kuşak projesini hep beraber yapalım

Bir süre önce gündeme getirdiği Malatya Yeşil kuşak projesi ile ilgili Başbakana bir proje sunacaklarını kaydeden Gürken Projeye destek için tüm Malatya’nın, resmi özel ayrımı yapmadan destek vermesi gerektiğini ısrarla vurgulayarak, belirtti. Gürkan “Malatya’nın yeşili tamamen yok olmuş. Tuğlaların görüntüsünün egemen olduğu bir Malatya görünüyor. Beton yığınlarının Vali beye Yeşil kuşak projesine destek verin tarihe geçersiniz dedim. Malatya için yeşil alan bir akciğerdir. Biz bu proje üzerinde yoğunlaşırsam, Malatya kamuoyunu ve STK ve sosyal tarafları bu anlamda kanalize edebilirsek inşallah Malatya’nın bizden sonraki kuşakları bizlere dua edecektir. Hassaten bugün sizlerden özellikle istirham ediyoruz. Yeşil alan ile ilgili gerekli çalışmaları yaptık.

Malatya’nın  Akciğeri olacak

Atatürk kız lisesi arkasındaki Nene Hatun ve Yanındaki EML(Endüstri Meslek Lisesi), Kapalı spor salonu ve yanındaki stadyum akabinde de DSİ nin alanı, buraları 200 dönüme yakın bir alan oluşturuyor. Buranın şehrin ortasında bir yeşil kuşak olması bir nefes alacak, bir akciğerimizin olması demektir. Özellikle 7 Ağustosta da Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız buraya geldiğinde Kamuoyu bu konuda hemfikir olur ise bunu gerçekleştirirsek Malatya’nın en büyük projesi olduğu kanaati olduğunu herkes le paylaşma mutluluğunu yaşamak durumundayım. Özellikle bunu da siz gazeteci arkadaşlarımızdan talep ediyoruz.

Malatya ortak paydasında buluşalım

Önemli olan insanların birbirini yüceltmesidir, Yoksa insanların birbirleriyle çekişmesine çatışmasıyla kaybedersek geleceğimizi kaybederiz. Ben çatışma da hiç kimsenin yarar gördüğünü görmedim. Dolayısıyla bizim basındaki arkadaşlarımızdan da özellikle burada önemli olan sizlerin bizlerin birlik ve beraberlik içerisinde, Malatya’nın ortak paydası noktasında paydaşı olmak, birlik beraberlik içerisinde hareket etme noktasıdır. Biz toplum olarak eğer önümüzü açarsak, Bütün yerel yöneticiler Malatya’nın problemi noktasında onlara ışık tutacak yol haritası belirleyecek fikirleri ortaya koyduğumuz takdirde Malatya’nın önü açılır.

Yanlış var ise üstüne beraber gidelim

Bazen hissi duygularımız ön yargılarımız önemli olan bu ramazan ayının feyiz ve bereketinden yaralanarak birlik ve beraberlik içinde bu memlekete hizmet edelim. Benim sizlere bir hakkım var ise helal ediyorum. Sizler de hakkınızı helal ediniz.  Herhangi bir yanlış var ise o yanlışın üzerine hep beraber gidelim. Hiç kimse yanlışı tasvip etmez.  Hele benim nezdimde  bir yanlışın tasvip edilmesi mümkün değildir. Dolaysıyla sizlerin bizlere vereceğiniz eleştiri ve öneriler bir yol haritasıdır” şeklinde konuşarak, Eleştiriden rahatsız olmadıklarını ise altını çizdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız